Προσβλητική απάντηση των Τσάμηδων στο ΥΠ.ΕΞ Ελλάδος ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Προσβλητική απάντηση των Τσάμηδων στο ΥΠ.ΕΞ Ελλάδος


Το Κόμμα των Τσάμηδων αντέδρασε μετά από την δήλωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και συγκεκριμένα του κ Κωνσταντίνου Κούτρα για την εκλογή του προέδρου τους Shpëtim Idrizi ως αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής.


Με ένα δελτίο τύπου το PDIU αναφέρει πως « η εκλογή του προέδρου μας, βουλευτής για αρκετά χρόνια στην Αλβανική Βουλή, σύμφωνα με το Αλβανικό Σύνταγμα, το καταστατικό της Βουλής και μια πολιτική συμφωνία για την διακυβέρνηση, είναι μια εσωτερική ανεξάρτητη πράξη των ανώτατων μας θεσμών» . «Μας κάνει εντύπωση πως ένας υψηλόβαθμος στέλεχος μιας γειτονικής χώρας που έχει μεγάλα προβλήματα, με σοβαρές συνέπειες για όλη την Ευρώπη, βρίσκει το χρόνο για να σχολιάσει τις εσωτερικές μας πράξεις ρουτίνας της βουλής.

Είναι γεγονός πως η νέα πλειοψηφία με ένα υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας στις αποφάσεις της, έχει ξεκαθαρίσει συγχρόνως πως είναι υπέρ φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα σεβόμενη τις αρχές της ανεξαρτησίας, μη επεμβατικότητας στις εσωτερικές υποθέσεις του καθενός, επικυρωμένα μεταξύ άλλων και από τα Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας» αναφέρετε στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με αυτό το Κόμμα και ο Ιντρίζη εμπνέεται από το ίδιο πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα, με τους γείτονες μας, με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους. Σε σχέση με τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς, συνεχίζει το δελτίο, θα θέλαμε να πούμε πως το πρόγραμμα του Κόμματος μας, οι πολιτικές της θέσεις δεν έχουν κανένα ίχνος «αλυτρωτικής αντίληψης, συνδεδεμένη άμεσα με το τρομακτικό παρελθόν της ναζιστικής και φασιστικής Ευρώπης. Τέτοιου είδους ορισμών έχουν ως βάση μία ιστορική πλαστογραφία, από την οποία θεωρούσαμε πως η σημερινή Ελλάδα που κυβερνάτε από την αριστερά, η οποία έχει κοινή πολεμική ιστορία με τους αντάρτες, παρτιζάνους μας, θα ήταν απελευθερωμένη. Τον βοηθάμε λίγο τoν επίσημα έλληνα εκπρόσωπο να καταλάβει την πλαστογραφία αυτή»


Πηγή: www.himara.gr