Ελληνική Προεδρία και Βορειοηπειρωτικό ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ελληνική Προεδρία και Βορειοηπειρωτικό

Εισήλθαμε ήδη στον τρίτο μήνα της περιώνυμης Ελληνικής Προεδρίας και μέχρι τώρα ουδεμία πρωτοβουλία εκδηλώθηκε από την Κυβέρνηση για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων.

Καθ΄ ο μέρος δε αφορά στο Βορειοηπειρωτικό, τη ζέουσα ύπαρξη του οποίου υπενθυμίζει διαρκώς στο ελλαδικό κράτος η Αλβανία με τις συνεχείς εκρήξεις ανθελληνισμού σε βάρος των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, η Κυβέρνηση αδρανεί χαρακτηριστικά!

Και όχι μόνο αυτό! Ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός των Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος σε πρόσφατη επίσκεψήτου στη γειτονική χώρα τόνισε εμφαντικά ότι η απόκτηση από την Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Προεδρίας.

Η σύγχυση των προτεραιοτήτων αποτελεί δυστυχώς παθογένεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής!

Και ποια είναι τα εχέγγυα που σας παρέχει η Αλβανία κύριε Βενιζέλε;

Είναι ο οδικός χάρτης που έθεσε ωμά η γείτων χώρα στον, κατά δήλωση Νισάνι, « μεγάλο φίλο των Αλβανών» Κάρολο Παπούλια στα πλαίσια επισκέψεως του τελευταίου στην Αλβανία τον παρελθόντα Νοέμβριο.

Δηλαδή: Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, η «επίλυση» του ζητήματος των τοπωνυμίων, η ακύρωση του νόμου περί εμπολέμου καιτο περιουσιακό των Τσάμηδων. Επιπρόσθετα, ουδεμία δέσμευση αναλήφθηκε για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, καθώς και για τα στρατιωτικά νεκροταφεία των ηρώων του 1940-1941 στην Κορυτσά και την Κλεισούρα.

Μ΄αυτά τα «όπλα» στη φαρέτρα του ο κ. Βενιζέλος δηλώνει έτοιμος να «βάλει πλάτη» για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, κύριε Βενιζέλε;

-Η τρομοκρατία, οι δολοφονίες και οι διώξεις;

-Η ανθελληνική εκπαίδευση;

-Η βεβήλωση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς;

-Το Τσάμικο;

-Η «Μεγάλη Αλβανία» με τις εξωφρενικές διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών;

Αιδήμων σιωπή περί όλων αυτών από τον κατά πάντα λαλίστατο Υπουργό των Εξωτερικών, σε μια χρονική συγκυρία που το ευρωπαϊκό κεκτημένο παρέχει στην Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα, ευρεία θεσμική δυνατότητα αναλήψεως ουσιαστικών πρωτοβουλιών. Φρούδες ελπίδες…

Αν κάτι θα θυμόμαστε από την « προεδρία» είναι οι παράτες της υποτέλειας στο Ζάππειο και πέραν αυτού ουδέν…

Όμως ο αγώνας των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, ο δικός μας αγώνας, συνεχίζεται ανόθευτος, κρυστάλλινος μα και μοναχικός!

Έτσι γίνεται τώρα, έτσι γινόταν πάντα!

Στο τέρμα του εθνικού ανήφορου μας περιμένει η Νίκη!

3/3/2014, ΣΦΕΒΑ