Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» χαιρετίζει την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» χαιρετίζει την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες

Οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση επαναφοράς του επιδόματος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για τους Βορειοηπειρώτες, και τις προθέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της κοινωνικής αυτής αδικίας, από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεωρούνται θετικές και ελπιδοφόρες.

Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή που πέραν των άλλων αποτελεί το καλύτερο δυνατό μήνυμα μέσα στις συνθήκες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που δυσχεραίνει τη θέση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ταυτόχρονα πρόκειται για χειρονομία που θέλει συνέχεια και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό όπως είναι αυτή της επίσπευσης και απλούστευσης της διαδικασίας κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας κ.α. που απαιτούν περισσότερη ευαισθησία και δεν συνεπάγονται οικονομικό κόστος.

Η ανακούφιση που προκύπτει με την επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ και την υγειονομική κάλυψη των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών θα πρέπει να έχει το δικό της θετικό αντίκτυπο και στο εσωτερικό της κοινότητας μας. Είναι καιρός ώστε να αντιληφθούμε πιο ώριμα και στη σωστή διάσταση τα μηνύματα απ’ τη Μητέρα Πατρίδα και να ομονοήσουμε και τονώσουμε το εθνικό μας φρόνημα.