Αποκαλυπτική δημοσκόπηση στην Αλβανία: Το 18,5% των Αλβανών πιστεύει ότι η Αλβανία απειλείται από την Ελλάδα! ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση στην Αλβανία: Το 18,5% των Αλβανών πιστεύει ότι η Αλβανία απειλείται από την Ελλάδα!

Κίνδυνος η Ελλάδα για την Αλβανία!


Από κοινού γκάλοπ για το τι πιστεύουν οι Αλβανοί για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις , διενέργησε το "Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών" και το "Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής", σε συνεργασία με το ίδρυμα "Friedrich Ebert Stiftung".

Στην ερώτηση, πως βλέπουν τη σχέση μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος;
το 45% από 1200 ερωτώμενους αλβανούς, βλέπουν τις σχέσεις αυτές φυσιολογικές, το 22% πιστεύουν οι σχέσεις είναι κακές, το 22% πιστεύουν είναι καλές, ενώ το 6% πιστεύει ότι είναι πολύ καλές.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο χωρών,
το 52% πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικές το 25% πιστεύουν είναι καλές και μόνο το 12% πιστεύει ότι είναι κακές.

Ερωτηθείς, πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών;
το 53% πιστεύει ότι είναι σημαντικές, το 23% πιστεύουν είναι πολύ σημαντικές, ενώ το 19% λένε ότι είναι λιγότερες σημαντικές.

Το εντυπωσιακό είναι τι απαντούν στην ερώτηση, ποιο είναι το ποιο σημαντικό ζήτημα μεταξύ των δυο χωρών;
το 46% θεωρεί το ποιο σημαντικό ζήτημα το θέμα των συνόρων μεταξύ των δυο χωρών, το 21% το ''Τσαμικο ζήτημα", το 19% θεωρούν το ζήτημα των μεταναστών, το 10% πιστεύουν ότι είναι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ενώ το 2% πιστεύει ότι ο αρχιεπίσκοπος κατά τη γνώμη τους πρέπει να είναι αλβανικής καταγωγής.

Στην ερώτηση, ποιο κράτος θεωρούν απειλή για την Αλβανία;
το 46,4% απαντά ότι η Αλβανία δεν απειλείται από καμιά χώρα, το 18,5% απαντά ότι η Αλβανία απειλείται από την Ελλάδα, ενώ το 17,2 πιστεύουν ότι η Αλβανία απειλείται από τη Σερβία.

Ερωτηθείς, πως είναι οι σχέσεις της ελληνικής μειονότητας με τους Αλβανούς;
το 37,5% λένε είναι φυσιολογικές, το 31,6% λένε είναι καλές, το 21,7% απαντούν πως είναι πολύ καλές, ενώ το 6,2% λένε οι σχέσεις είναι κακές.

Πάνω από το 80% των Αλβανών πιστεύουν ότι η ελληνική κρίση έχει επηρεάσει τους Αλβανούς μετανάστες και τις οικογένειές τους στην Αλβανία

Επίσης το 57% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα. Από αυτούς, το 26% δηλώνουν ότι έχουν εργαστεί η έχουν ζήσει στην Ελλάδα περισσότερα από δυο χρόνια. Ενώ το 45% λένε ότι έχουν ένα μέλος της οικογένειας στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς, το πως περιγράφουν τη σχέση με τους Έλληνες οι Αλβανοί που έζησαν περισσότερα από δυο χρόνια στην Ελλάδα;
το 31% απάντησαν καλές, το 2
8% απάντησαν κανονικές, το 21% είπαν δεν ξέρω, το 14% απάντησαν πολύ καλές και 5% είπαν ήταν κακές.
από: www.himara.gr