Ντάλλας για την απόλυση της καθηγήτριας στο Μεσοπόταμο: Απαγορεύεται βάσει νόμου οι καθηγητές να διδάσκουν και να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι βουλευτές με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κόμμα κι αν πολιτεύονται! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ντάλλας για την απόλυση της καθηγήτριας στο Μεσοπόταμο: Απαγορεύεται βάσει νόμου οι καθηγητές να διδάσκουν και να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι βουλευτές με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κόμμα κι αν πολιτεύονται!


Τις τελευταίες μέρες διάφορα blogs στοχοποίησαν τον διευθυντή του Τεχνικού Λυκείου Μεσοποτάμου κ. Θωμά Ντάλλα επειδή έκανε την δουλεία του όπως ορίζει και το καταστατικό λειτουργίας του σχολείου.

Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του Τεχνικού Λυκείου Μεσοποτάμου σεβόμενος το νόμο προχώρησε στην απόλυση της (μόνιμης) καθηγήτριας κ. Ουρανίας Τόλης η οποία είναι υποψήφια βουλευτής του MEGA.

Μιλώντας στην Aftonomi.gr ο κ. Ντάλλας δήλωσε πως: «Η εν λόγω απόφαση δεν είναι μεροληπτική αλλά αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί ένας καθηγητής να διδάσκει μάθημα και να είναι ταυτόχρονα υποψήφιος κάποιου κόμματος, ΟΠΟΙΟ κι αν είναι αυτό! Εξάλλου και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν την παραίτησή τους έξι μήνες πριν πολιτευτούν. Δεν είναι λογικό να μετατρέπονται τα σχολεία σε χώρους πολιτικής προπαγάνδας. Η θέση της Εκκλησιάς είναι ξεκάθαρη. Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα κι αυτό που προσπαθώ είναι να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά που μου έχει ανατεθεί. Εν πάση περιπτώσει η καθηγήτρια έχει το δικαίωμα, εφόσον δεν εκλεγεί, να ξανακαταθέσει αίτηση για να επαναπροσληφθεί».

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται για την γραμματέα του Συμβουλίου της Επαρχίας Φοινίκης Βαλεντίνα Μηλιώρη, η οποία είχε πολιτευτεί με το ΚΕΑΔ και τώρα τυγχάνει να είναι εξωτερική (!) καθηγήτρια διδάσκοντας λίγες ώρες εβδομαδιαίως στο ίδιο σχολείο, πολιτικός παράγοντας της περιοχής δήλωσε στην Aftonomi.gr: «Η κ. Μηλιώρη επέλεξε να κρατήσει την δουλειά της από το να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής καθώς κάτι τέτοιο θα την ανάγκαζε αυτόματα να παραιτηθεί όπως και όφειλε να κάνει η κ. Τόλη μετά την απόφαση της να πολιτευτεί».

Υπενθυμίζουμε πως το όλο θέμα προκλήθηκε από ανακοίνωση του κόμματος MEGA το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται στην επικαιρότητα ακόμα και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη με σκοπό την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.