Η πρόεδρος της αλβανικής βουλής Τοπάλι παραδίδει εγκεκριμένο στους τσάμηδες το ψήφισμα του 2004 ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η πρόεδρος της αλβανικής βουλής Τοπάλι παραδίδει εγκεκριμένο στους τσάμηδες το ψήφισμα του 2004

-η επιτροπή της βουλής που ανέλαβε τον έλεγχο των πραχτικών του 2004 αποφάνθηκε ότι το τσάμικο ψήφισμα εγκρίθηκε από τότε
-η ίδια η πρόεδρος της αλβανικής βουλής ενημερώνει επίσημα τον τσάμη Ιντρίζι και το στέλνει προς δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
-οι τσάμηδες πανηγυρίζουν 
Η «ιστορία» με το τσάμικο ψήφισμα τελείωσε  με την λύση που έδωσε πλέον η πρόεδρος της αλβανικής βουλής και νούμερο 2 στο Δ.Κ. του Σαλί Μπερίσα  Γιοζεφίνα Τοπάλι. Η Τοπάλι και ο Σαλί Μπερίσα, λίγο πριν λήξει το παιχνίδι των συνασπισμών ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου,  έκαναν το «δώρο» της σειράς στους συμμάχους τσάμηδες του PDIU.
Σήμερα η Τοπάλι ενημέρωσε επίσημα τους δυο τσάμηδες βουλευτές πως το ψήφισμα που κατατέθηκε στις 8 Απριλίου 2004 σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε στα τότε πραχτικά της βουλής, προκύπτει έγκυρο.
Η ίδια Τοπάλι αναφέρει ακόμα πως το τότε ψήφισμα στέλνεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της αλβανικής Κυβερνήσεως.
Από την πλευρά του το PDIU με ανακοίνωσή του σημειώνει πως » το κείμενο εκείνου του ψηφίσματος είναι παρόμοιο με το κείμενο που προτάθηκε…η επανενεργοποίηση του ψηφίσματος επιβεβαιώνει τη βούληση της Βουλής για το «τσάμικο θέμα». Τώρα οι επόμενες κυβερνήσεις έχουν ως καθήκον να υπακούσουν στη βούληση της βουλής και δεν μπορούν να αγνοούν το σημαντικό  αυτό εθνικό θέμα»