Διαστρεβλώνουν βάναυσα την ιστορία νέα αλβανικά βιβλία! ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Διαστρεβλώνουν βάναυσα την ιστορία νέα αλβανικά βιβλία!

➦ Εθνικιστικό παραλήρημα από τους γείτονες

• Το… άσπρο μαύρο προσπαθούν να κάνουν για μια ακόμη φορά οι Αλβανοί, μέσω των βιβλίων τους που περιέχουν «ιστορικά ντουκουμέντα», για το πώς οι πρόγονοί τους δήθεν συμμετείχαν στην μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, που αποτελούν… κλειδί για το «Τσάμικο» ζήτημα κτλ. Τελευταίο «δείγμα» το αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, το οποίο κυκλοφόρησε, όμως κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε έως τώρα.
Προφανώς οι Αλβανοί (εκτός από τις ιδέες τους για τη «μεγάλη Αλβανία» κτλ, που είναι γνωστά εδώ και χρόνια) βάλθηκαν να αλλάξουν και την ιστορία και να γράψουν τη δική τους, έτσι όπως τους συμφέρει βέβαια! Στο συγκεκριμένο λεξικό, έχουν… βοηθήσει με τον τρόπο τους ιστορικοί, ακαδημαϊκοί κ.α., που γράφουν υπό το πρίσμα του άκρατου εθνικισμού, που εδώ και χρόνια «βασιλεύει» στη γειτονική χώρα.

«Το τσάμικο πρόβλημα…»!
Πρώην Αλβανός Πρέσβης, ονόματι Νεσίπ Κάτση, γράφει για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων: «Τα Ιωάννινα, το ιστορικό κλειδί του τσάμικου προβλήματος. Οι κυβερνήτες της Κωνσταντινούπολης χωρίς να κάνουν την παραμικρή αντίσταση  ζήτησαν ντροπιαστική ανακωχή. Ο υποστηρικτής των Ιωαννίνων Μεχμέτ Εσατ Πασάς  με το στρατό του και τους αλβανούς πατριώτες δεν εισάκουσε στη διαταγή. Ξαναχτύπησαν οι Έλληνες, αλλά ο Μεχμέτ  Πάσα δεν τα παρέδιδε εύκολα και πολέμησε σκληρά μαζί με τον αδερφό του Χασάν.  Τα δύο αδέλφια έδιναν την εντύπωση πως πολεμούσαν για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά να μην ξεχνούμε πως στις 28 Νοεμβρίου 1912 η Αλβανία  είχε ανακηρύξει την ανεξαρτησία της, άρα αυτή η εντύπωση δε στέκει. Η πτώση των Ιωαννίνων είναι ο γόρδιος δεσμός  για την υπεράσπιση της Τσαμουριάς, για τη λύση  του τσάμικου  προβλήματος και  την επαναφορά των δικαιωμάτων τους»!

***
Το εθνικιστικό παραλήρημα των Αλβανών, βέβαια, δεν έχει τέλος. Το παραπάνω είναι απλά και μόνο μια από τις εκφάνσεις του. Είναι σίγουρο, πως οι Αλβανοί δεν μπορούν να αλλάξουν την ίδια την ιστορία, όσες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσουν. Και επειδή αυτή την περίοδο κάνουν ό, τι μπορούν για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι δε νοείται χώρα- μέλος της Ε.Ε., στα βιβλία της οποίας υπάρχουν τόσες πολλές ιστορικές ανακρίβειες που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της πρόκλησης για άλλη χώρα, επίσης μέλος της Ε.Ε.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ