Ο Γεώργιος Καστριώτης (Σκεντέρμπεης) στο Λονδίνο ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Γεώργιος Καστριώτης (Σκεντέρμπεης) στο Λονδίνο

Οι αλβανοί θέλουν να κατακτήσουν τα παγκόσμια κέντρα με τις προτομές του.

Ο Γεώργιος Καστριώτης  Ο Γεώργιος Καστριώτης Η Αλβανία στον πυρετό των 100 χρόνων της ανεξαρτησίας βάλθηκε να ακολουθήσει τα χνάρια των Σκοπίων που δεν έχουν αφήσει άγαλμα για άγαλμα χωρίς να φτιάξουν. Βέβαια αυτό με τα αγάλματα και τις προτομές έχει αρχίσει από παλιά αλλά τώρα τελευταία προωθούνται με απίστευτη ταχύτατα ως μια προσπάθεια να αυξηθεί το κύρος των Αλβανών ανά τον κόσμο.


Η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε με απόφαση να δώσει στο Υπουργείο Πολιτισμού ένα επιπλέον κεφάλαιο 4,1 εκατομμυρίων λεκ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ακόμα μίας προτομής του εθνικού ήρωα, Σκεντερμπέη, αυτή τη φορά στο Λονδίνο.


Οι αλβανοί που βρίσκονται εκτός Αλβανίας σύμφωνα με τους εμπνευστές «αισθάνονται την ανάγκη στην υιοθετημένη πατρίδα τους να έχουν την παρουσία των φωτεινότερων ανθρώπων του λαού τους», οπότε και για αυτό τοποθετούν αγάλματα και προτομές για να μην νιώθουν μοναξιά στα ξένα.
Η υπουργική απόφαση
Ο «αλβανός» εθνικός ήρωας βρίσκεται ήδη σε Γενεύη, Βιέννη, Νέα Υόρκη, Μίσιγκαν, Ντιτρόιτ, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Ρώμη, Φέρμο, Καλαβρία, Πρέσοβο, Πρίστινα, Σκόπια.. κλπ. .. Σκοπός του προγράμματος είναι να κατακτηθούν οι παγκόσμιες μητροπόλεις. Υπάρχουν βέβαια πολλές μητροπόλεις που δεν έχουν απάντηση ακόμα στις αιτήσεις τους αλλά αυτό δεν τους πτοεί ..μέχρι και στη Μαδαγασκάρη έχουν κάνει νύξη για άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη, για να γνωρίσουν λέει οι ντόπιοι τα φωτεινότερα στοιχεία του αλβανικού κόσμου στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των εθνών.


Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλημάτων στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2012. Η τοποθέτηση της προτομής του Σκεντερμπέη στο Λονδίνο θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο του 2012.


Ο επόμενος στόχος βέβαια είναι η Αθήνα , το Βελιγράδι και η Μόσχα.

από: himara.gr/blog

8 σχόλια:

afou ton fonazete georios kastriotis giati den tou kanete agalama san ellinas patriotis kai aytos..

Georgios Kastriwths einai s ellhnika...t kanoniko t onoma einai
Gjergj Kastrioti Skënderbeu...k einai ALVANOS ethnikos hrwas!!!
kl tha kaneis n t xwnepseis...

Το μόνο καλό που θα μας κάνεις είναι να δεχθής πως ο Καστριώτης είναι Ηπειρώτης Έλληνας του Υστέρου Βυζαντίου,υιος του Έλληνος Ιωάννου και της Σερβίδος Βο'ι'σάβα.Τελεία και παύλα,ανιστόρητε,βλάκα,ημιμαθή Σκιπτάρ(Shqiptar).


Ό,τι και να λέγουν και ό,τι και να γράφουν οι Σκιπετάρ(Shqiptaret),δ ε ν υπάρχει ούτε κάποιος...''αλβανικός πολιτισμός'' ούτε κάποια...''αλβανική εθνική ταυτότητα'' 'στον κόσμο και 'στην ιστορία της ανθρωπότητας,της υφηλίου.Ένα τεχνητό δημιούργημα Μεγάλων Δυνάμεων μιας κάποιας άλλης,τοτινής εποχής είναι που (και) δεν έχουν 'στο σήμερα λόγο και αιτία ύπαρξης κατ'ουσίαν.

Μακάρι να κατασκευασθή,βεβαίως,μακάρι να έλθη και η σειρά των Αθηνών για ένα άγαλμα του Βασιλιά Αλεξάνδρου(Iskender Bey)του Βυζαντίου για να θαυμάζουν οι πάντες τη γενναιοψυχία του Βυζαντινού Ελληνισμού και να πτύουν,ταυτοχρόνως,'στον κόρφο του κωλογέρου και κωλοφασίστα-κωλοσωβινιστή Ισμαίλ Κανταρέ (των)..


o monos hmimathhs eisai esy hlithie poy diastrevlwneis th istoria...mono gelio prokaloun ola osa anfereis k pisteueis g auto mn sunexizeis allo...!!!
ama pragmatika pisteueis ta osa les tote ti n pw...eisai g luphsh!!!

ΣΚΙΠΤΑΡΙΑ(Sqiptart) ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ,ΒΛΑΚΕΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ (ΚΑΙ)ΣΧΕΣΗ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ,SHQIPTARET I MUTIT.


POSHTE S(H)QIP(E)RIA E ARTIFICIALE EDHE E FALSIFIKUAR.

ΚΑΤΩ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ''ΣΚΙΠΕΡΙΑ''(ΒΛ.ΚΑΙ ''ΑΛΒΑΝΙΑ/ΑΛΜΠΑΝΙΑ/ΑΛΜΠΕΙΝΙΑ'').