Δελαβέκουρας: Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα και τίποτα άλλο ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δελαβέκουρας: Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα και τίποτα άλλο


«κάποιες από τις γειτονικές μας χώρες καλό θα ήταν να δουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να το ακολουθήσουν, διότι το επίπεδο κοινωνικής ειρήνης που υπάρχει στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε άλλες περιπτώσεις»

Μόνο μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα και τίποτε άλλο, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών,Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει τα περί «μακεδονικής» και «τουρκικής» μειονότητας στη χώρα.

 Έκανε δε λόγο για οργανώσεις και περιθωριακές ομάδες που προσπαθούν -χωρίς να το καταφέρνουν- να γκετοποιήσουν μερίδα του ελληνικού πληθυσμού και να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας, παρουσιάζοντας μία ψευδή πραγματικότητα.

 «Σε αυτές τις αιτιάσεις, σε αυτές τις απόπειρες, η καλύτερη απάντηση είναι η ελληνική πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε.

 Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι από ελληνικής πλευράς δίδονται οι δέουσες απαντήσεις όπου χρειάζεται. Ωστόσο, όπως είπε, «κάποιες από τις γειτονικές μας χώρες καλό θα ήταν να δουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να το ακολουθήσουν, διότι το επίπεδο κοινωνικής ειρήνης που υπάρχει στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε άλλες περιπτώσεις».

ΕΘΝΟΣ