Κόσοβο: Το εθνικιστικό κίνημα "Αυτοδιάθεση" ανήγγειλε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρίστινα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κόσοβο: Το εθνικιστικό κίνημα "Αυτοδιάθεση" ανήγγειλε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρίστινα

Το αντιπολιτευόμενο κίνημα του Κοσόβου «Αυτοδιάθεση» ανήγγειλε ότι θα διοργανώσει σήμερα στην Πρίστινα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της «αστυνομικής βίας» που εκδηλώθηκε χθες στη διάρκεια διαδήλωσης με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση των πρωθυπουργών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς στις Βρυξέλλες.

«Εκεί θα διαμαρτυρηθούμε κατά της κυβερνητικής βίας, πηγή του φόβου μίας κάστας, η οποία ήρθε στην εξουσία με κλεμμένες ψήφους και με χιλιάδες τρόπους καταχράστηκε την εξουσία» τόνισαν οι διοργανωτές.

Στόχος της διαμαρτυρίας θα είναι επίσης να εκφραστεί «η ομόφωνη αντίθεση στις συνομιλίες με τη Σερβία που έχουν σκοπό τον περιορισμό των εδαφών του Κοσόβου».

Το κίνημα υπογραμμίζει ότι η διαμαρτυρία πραγματοποιείται και «κατά της καθημερινής φτωχοποίησης που προκαλείται από τους διεφθαρμένους εκπροσώπους των αρχών, τους οποίους προστατεύει η αστυνομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε χθες 58 διαδηλωτές, κυρίως ακτιβιστές του κινήματος «Αυτοδιάθεση».

Τα ΜΜΕ της Πρίστινας μετέδωσαν ότι τραυματίστηκε μία υπήκοος Γερμανίας που βρέθηκε στο τμήμα της πόλης, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών και ότι είναι σε κώμα.

 ΑΠΕ - ΑΜΠ