Γυναίκες έγιναν «βαποράκια» Αλβανών υπόδικων ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Γυναίκες έγιναν «βαποράκια» Αλβανών υπόδικων

Μετά τη «γιαγιά» της κοκαΐνης, άλλες δυο γυναίκες έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών για δυο διαφορετικές υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών στη Ρόδο. Και στις δυο περιπτώσεις, τις εντολές για τη μεταφορά έδιναν Αλβανοί «βαρόνοι» των ναρκωτικών, ο ένας μέσα από το κελί του και ο άλλος από την κρυψώνα του, αφού αναζητείται για άλλες υποθέσεις.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε μια μια 25χρονη ομογενή από την Αλβανία για την οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι θα μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές της, κατ’ εντολή ενός 33χρονου Αλβανού που αναζητείται από τον Αύγουστο με ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε στην Ρόδο.

Η νεαρή γυναίκα εντοπίστηκε τη στιγμή που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Ρόδου, υποβλήθηκε σε έλεγχο και πράγματι βρέθηκαν στο σάκο της δέκα συσκευασίες με συνολικά δέκα κιλά και 980 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί την άφησαν να παραδώσει τα δέματα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου, όπου είχε ραντεβού με τους δυο Έλληνες παραλήπτες ηλικίας 24 και 29 χρόνων και, μόλις εκείνοι εμφανίστηκαν, τους συνέλαβαν.

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε άλλη μια 37χρονη γυναίκα κατά την αποβίβαση της από το πλοίο της γραμμής, η οποία είχε μέσα στην τσάντα της δυο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 65,5 γραμμάριων και κοκαΐνη βάρους 14 γραμμαρίων, τις οποίες σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Και σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα ακολουθούσε εντολές που της είχε δώσει ένας 26χρονος Αλβανός ο οποίος κρατείται στις φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πρώτο Θέμα