Διαμαρτυρία του Μητρ. Δρυϊνουπόλεως για την αναλγησία της Πατρίδος απέναντι στους Βορειοηπειρώτες ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία του Μητρ. Δρυϊνουπόλεως για την αναλγησία της Πατρίδος απέναντι στους Βορειοηπειρώτες

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :
              « Η ψυχή μου γεμίζει με πόνο και οδύνη, για την ταλαιπωρία των Ελλήνων αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου. Και δεν εννοώ την αλβανική κακοπιστία, που βρίσκει μύριους όσους τρόπους να ταλαιπωρή τους Βορειοηπειρώτες, αφού και οι σήμερον κυβερνώντες την Αλβανία είναι ... άξια τέκνα του διδύμου της συμφοράς Χότζα - Αλία !  Εννοώ την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας στην επίλυση στοιχειωδών και αυτονόητων προβλημάτων των ομογενών μας της Βορειοηπειρωτικής γης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Τελωνείο των Δρυμάδων, το οποίο, ουσιαστικά, ουδέποτε έχει λειτουργήσει, όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλει η εθνική μας ευαισθησία.
             Γιατί το εν λόγω Τελωνείο, ενώ, θεωρητικά, εξυπηρετεί πολλές και αξιόλογες πόλεις και κωμοπόλεις, εκείθεν των συνόρων, εν τούτοις, ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Το αποτέλεσμα ; Οι Βορειοηπειρώτες της περιοχής να υποχρεώνωνται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Τελωνεία.
             Διαμαρτύρομαι εντόνως για την αναλγησία της Ελληνικής μας Πατρίδος απέναντι στους αδελφούς Βορειοηπειρώτες. Από την εσχατιά της ακριτικής μου Επαρχίας καλώ και απαιτώ από την Κυβέρνηση και από την Αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) να κινηθούν αποφασιστικά, προκειμένου να λειτουργήση, και μάλιστα λίαν συντόμως, το Τελωνείο των Δρυμάδων. Γιατί, διαφορετικά, θα χάσουμε την Βόρειο Ήπειρο, εκτός του ότι κινδυνεύει με αφανισμό και η ακριτική μας Ελλάδα, με τα παράλογα μέτρα της Πολιτείας, που κλείνει την μια Υπηρεσία κατόπιν της άλλης ...
 Κύριοι, μη τα θυσιάζετε όλα στον βωμό του μαμωνά. Γρηγορείτε. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Κάνετε ο,τι είναι δυνατόν για να μη χαθή η Βόρειος Ήπειρος και ο περιφρονημένος και πονεμένος Ελληνισμός της ».
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Ιστοσελίδα ΣΦΕΒΑ