Η διεθνής κοινότητα χλευάζει τα αποτελέσματα της αλβανικής απογραφής ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η διεθνής κοινότητα χλευάζει τα αποτελέσματα της αλβανικής απογραφής

Τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2011 στην Αλβανία φαίνεται πως τίθονται προς αμφισβήτηση από τη διεθνή κοινότητα.


Η διεθνή κοινότητα δεν λαμβάνει υπόψην της τα στοιχεία της απογραφής στην Αλβανία, τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα Panorama γράφει πως σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία προκύπτει πως ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 2,8 εκατομμύρια κατοίκους αποτέλεσμα το οποίο τίθεται προς αμφισβήτηση από διάφορους διεθνής οργανισμούς, όπως η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη οι οποίες αναφέρονται σε 3,2 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός ο οποίος ειχε προκύψει σε απογραφή που είχε διενεργηθεί κατά το παρελθόν.

Οι αριθμοί αυτοί φιγουράρουν επίσημα σε όλες τις ιστοσελίδες των οργάνισμών αυτών, κι ας φαίνεται πως τα στοιχεία των ιστοσελίδων τους έχουν ενημερωθεί πρόσφατα.


Τα πρώτα στοιχεία παρουσιάστηκαν από το INSTAT τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αλλά μετά από περίπου 11 μήνες οι διεθνή οργανισμοί δείχνουν να μην έχουν πειστεί από τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσίασε η Αλβανική Κυβέρνηση.

Είναι σημαντικό το γεγονός οτι αν καί οι ιστοσελίδες των προαναφερόμενων οργανισμών έχουν ενημερώσει πρόσφατα τα στοιχεία τους φαίνεται πως δεν λαμβάνουν υπόψην τους τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία.

Ενώ ακόμα ανησυχητικό παραμένει το θέμα της μη δημοσίευσης των στοιχείων της θρησκείας και της εθνικότητας. Το INSTAT δήλωσε ότι θα περιμένει να συμπληρωθεί ένας χρόνος για την δημοσιεύσει των στοιχείων αυτών, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα μιας και συμπληρώνεται ένας χρόνος απο την πολυσυζητημένη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία. 

από: himara.gr/blog