«Προδότες» χαρακτηρίζει ο Αλβανικός τύπος τους Αλβανούς που αγωνίζονται με την Εθνική Ελβετίας ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Προδότες» χαρακτηρίζει ο Αλβανικός τύπος τους Αλβανούς που αγωνίζονται με την Εθνική Ελβετίας

Τίτλος πρωτοσέλιδου: Αυτός δεν είναι Αλβανός!
αναφερόμενοι στον  Xherdan Shaqiri που αγωνίζεται
 με την Ελβετία
«Εθνική υπόθεση» ο σημερινός αγώνας για τους Αλβανούς!

Με αφορμή τον σημερινό αγώνα της Εθνικής Αλβανίας με την Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, εδώ και εβδομάδες εξελίσσεται ένας ψυχολογικός πόλεμος εναντίων 5(!!!) Αλβανών που αγωνίζονται με την ομάδα της Ελβετίας. Τον χορό καθοδηγούν οι Αλβανικές αθλητικές εφημερίδες αλλά και ο αθλητικός σύνδεσμος Tifozat Kuq e Zi (Ερυθρόμαυροι Οπαδοί). Όπως είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα, ο σύνδεσμος ήταν ο προπομπός του σημερινού εθνικιστικού κόμματος Aleaca Kuq e Zi (Ερυθρόμαυρη Συμμαχία).

Με πρωτοσέλιδα σαν αυτά (βλπ. φωτογραφίες) οι εφημερίδες έχουν πυροδοτήσει και πάλι τον εθνικισμό και το μίσος. Ενδεικτικό του φανατισμού που επικρατεί, είναι τα 10.000 (!!!) εισιτήρια που κόπηκαν από τους Αλβανούς οπαδούς για να παρακολουθήσουν το εκτός έδρας παιχνίδι στην Ελβετία!

Οι Αλβανοί παίκτες είναι οι Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Admir Mehmedi και Blerim Xhemajli. Όπως δηλώνουν έχουν λάβει πάρα πολλά υβριστικά έως απειλητικά μηνύματα και ανησυχούν για το σημερινό αγώνα. Ενώ πόλεμος σχολίων έχει ξεσπάσει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στις ειδησεογραφικές σελίδες.