Τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εξεγείρονται αφού ξεζούμισαν βορειοηπειρώτες και αλβανούς ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εξεγείρονται αφού ξεζούμισαν βορειοηπειρώτες και αλβανούς

Θα θυμούνται όλοι τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων πριν από δυο δεκαετίες.  Σαν στην Αφρική, γέμιζαν με βορειοηπειρώτες και αλβανούς και τρέξε για Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη με και χωρίς ωράρια. Ήταν σαν να κουβαλούσαν ζώα και όχι ταλαιπωρημένους  ανθρώπους. Η συμπεριφορά απαίσια, ο καθένας μας έχει να διηγηθεί και από μια ιστορία. Υπάλληλοι και εισπράκτορες στα Γιάννενα σε ρόλο μπάτσου και χωροφύλακα…
Έρχονται τώρα τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αφού με τα λεφτά των βορειοηπειρωτών και των αλβανών έκαναν καινούργιο το στόλο τους και γέμισαν τις τσέπες τους , να εμποδίσουν τις αλβανικές εταιρίες λεωφορείων (και αρκετές βορειοηπειρωτικές μεταξύ τους)  να κάνουν δρομολόγια από Αλβανία προς Ελλάδα με την  αιτιολογία πως  φοροδιαφεύγουν και δεν είναι ασφαλή.
Στην ουσία ο λόγος είναι άλλος. Τα αλβανικά λεωφορεία είναι αρκετά πιο φτηνά, ενώ τα γιαννιώτικα λεωφορεία χτυπάνε κατακέφαλα. Κι έτσι οι γιαννιώτες ιδιοκτήτες με πιέσεις και πολιτικά μέσα προσπαθούν να ανταγωνιστούν αθέμιτα αλβανούς και βορειοηπειρώτες  ιδιοκτήτες λεωφορείων προβάλλοντας κάθε τόσο προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία τ ων λεωφορειακών γραμμών. Στις πιέσεις των ΚΤΕΛ φαίνεται να ενδίδει και το Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος ζητώντας κάθε τόσο επιπλέον έγγραφα  από τις αλβανικές εταιρίες.
Ωστόσο το θέμα αυτό σήμερα  έχει πάρει διάσταση και στα αλβανικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στα όσα συνέβησαν σήμερα στην Κακαβιά, ζητώντας από το αντίστοιχο αλβανικό υπουργείο Μεταφορών να προστατεύσει τα συμφέροντα των αλβανικών εταιριών λεωφορείων.
Να προσθέσουμε τέλος  πως όσον αφορά τα θέματα φοροδιαφυγής και ασφάλειας, για τα οποία καταγγέλλουν οι  ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ, οι αρμόδιες υπηρεσίες ας κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

από: www.deropoli.com