Αβραμόπουλος: Πρέπει να αντιμετωπισθούν οι εθνικιστικές ακρότητες μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων.. ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αβραμόπουλος: Πρέπει να αντιμετωπισθούν οι εθνικιστικές ακρότητες μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων..

Εθιμοτυπικές συναντήσεις του ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με τον Πρέσβη της Αλβανίας και τον Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Αλβανίας Dashnor Dervishi και τον Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Πρέσβη Sashko Stefkov.

Στην συνάντηση με τον Πρέσβη της Αλβανίας, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας και η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, υπό το φως και της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας E. Panariti, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση με τον Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών και η ανάγκη επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Και στις δύο συναντήσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπισθούν φαινόμενα εθνικιστικών ακροτήτων, που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των λαών της περιοχής και υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της.