Αντί... Ελλάδα, Γιουνανιστάν! Απαγορεύθηκε η είσοδος σε Τούρκο βουλευτή ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αντί... Ελλάδα, Γιουνανιστάν! Απαγορεύθηκε η είσοδος σε Τούρκο βουλευτή


Η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και στέλεχος του Ερντογάν επειδή στο διαβατήριο δεν είχε τις διεθνώς αναγνωρισμένες ονομασίες της Κομοτηνής και της Ελλάδας. 

Παρόμοια περίπτωση με τα Αλβανικά διαβατήρια με τόπο γέννησης "Τσαμουριά"!

Εμπλοκή λόγω... διαβατηρίων
Εμπλοκή δημιουργήθηκε την Παρασκευή κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ στη Θράκη, όταν τρία μέλη της συνοδείας του επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα με τα διαβατήριά τους να αναγράφουν όχι με τα ελληνικά και διεθνώς αναγνωρισμένα ονόματα τον τόπο καταγωγής τους στη Θράκη, αλλά με τις τουρκικές ονομασίες! Οι συνοριακές αρχές στον μεθοριακό σταθμό Κήπων του Εβρου δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, με βάση τους ισχύοντες κανόνες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια εμπλοκή που κράτησε περίπου πέντε ώρες...

Σε χρόνο-ρεκόρ
Ο ένας από αυτούς, ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας, Χαλίτ Τερέν, ο οποίος, σύμφωνα με μέλη της τουρκικής αποστολής, είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και προσωπικός φίλος του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, επέστρεψε την επόμενη μέρα με... αλλαγμένο διαβατήριο, αφού σε χρόνο-ρεκόρ οι τουρκικές αρχές του εξέδωσαν νέο διπλωματικό έγγραφο που ανέφερε ως τόπο γέννησής του τη Ραγάδα της Ροδόπης και όχι το Κιζίλαγατς, όπως αναφερόταν αρχικά.

Αντί... Ελλάδα, Γιουνανιστάν!
Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον βουλευτή Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου και τη σύζυγό του Φεϊζέ, στα διαβατήρια των οποίων αναφέρονταν ως τόπος γέννησης του μεν πρώτου η Κιουμουρτζίνα, όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την Κομοτηνή, της δε δεύτερης η Κομοτηνή, αλλά ως χώρα το... Γιουνανιστάν και όχι η Ελλάδα!

Παρέμβαση
Τις επαφές με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη έκανε ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. «Ζητήσαμε κατ' εξαίρεση να περάσουν τα τρία άτομα και δεσμεύτηκαν πως όταν επιστρέψουν στην Τουρκία θα αλλάξουν τα διαβατήριά τους, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν το δέχτηκαν. Ο Χαλίτ Τερέν το διόρθωσε και το Σάββατο μπήκε κανονικά και ακολούθησε το πρόγραμμα του αντιπροέδρου», είπε στο «Εθνος» ο Α. Χατζηοσμάν.

Περιοδεία
Κατά τα λοιπά, η ανεπίσημη επίσκεψη του Μπεκίρ Μποζντάγ, που έγινε με αφορμή του γιορτή του μπαϊραμιού για τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού, ολοκληρώθηκε χθες με προσευχή και πρωινό γεύμα, το οποίο του παρέθεσαν οι γυναίκες στον Εχίνο Ξάνθης. Είχαν προηγηθεί περιοδεία στη Ροδόπη και επαφές με τους ψευδομουφτήδες και τις αυτοαποκαλούμενες τουρκικές οργανώσεις στη Θράκη.

ΕΘΝΟΣ