ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Βόλεψε τον κουμπάρο της η Ντόρα ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Βόλεψε τον κουμπάρο της η Ντόρα

Τον όρισαν συντονιστή Εκπαίδευσης στη Χειμάρρα που έχει ένα μόνο σχολείο! · Εκτός από τις τακτικές αποδοχές, θα παίρνει και επιμίσθιο 7.000 ευρώ τον μήνα!

Σε ένα... γνώριμο πόστο στο Αργυρόκαστρο επιστρέφει, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, ο εκπαιδευτικός και πολιτευτής Νίκος Γερασιμίδης, που κατά σύμπτωση είναι κουμπάρος της Ντόρας, προκαλώντας...τριγμούς, ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις ένθεν κακείθεν των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γερασιμίδης τοποθετείται αναπληρωτής συντονιστής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου, με αρμοδιότητα την περιοχή της Χειμάρρας και ευθύνη για το ένα και μοναδικό ελληνικό σχολείο που λειτουργεί σ' αυτήν, το οποίο ως τώρα εποπτεύονταν από το Προξενείο των Τιράνων! 0 ίδιος είχε διατελέσει και κατά το παρελθόν, επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, συντονιστής Εκπαίδευσης στο Προξενείο Αργυροκάστρου για την Ελληνική Μειονότητα, θέση από την οποία απομακρύνθηκε το φθινόπωρο του 2009, αμέσως μετά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Βέβαια, από τότε κύλησε πολύ... νερό στο αυλάκι. Ο κ. Γερασιμίδης, που υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. το 2009 αλλά δεν εξελέγη και πέρασε στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατέβηκε μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΣΥΜ στις πρόσφατες εκλογές, χωρίς ωστόσο και πάλι να εκλεγεί, αφού το κόμμα του δεν μπήκε στη Βουλή.

Πολλές αντιδράσεις

Στο άκουσμα της είδησης ότι επιστρέφει στο Αργυρόκαστρο ποικίλες είναι οι αντιδράσεις, κυρίως από πλευράς των Βορειοηπειρωτών και ειδικά παραγόντων της Χειμάρρας που κάνουν λόγο για... πολιτικά βολέματα και δημιουργία θέσεων χωρίς να υπάρχει ανάγκη, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την εκπαίδευση στο Βόρειο Ήπειρο και το εκεί
ελληνικό σχολείο.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την επανατοποθέτηση του κ. Γερασιμίδη στο Αργυρόκαστρο, η ιστοσελίδα «himara.gr» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τη στιγμή που οι δάσκαλοι στο ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας είναι λίγοι καθώς και απλήρωτοι, η νέα κυβέρνηση φυτεύει τον κουμπάρο της κας Μπακογιάννη σε ανύπαρκτη θέση. Υπεύθυνο προξενείο για το σχολείο της Χειμμάρας είναι αυτό των Τιράνων όπου αναπληρωτής συντονιστής εκπαίδευσης είναι ο κ. Χρονόπουλος Γεώργιος. Διορίζουν λοιπόν τον κ. Γερασιμίδη στο προξενείο Αργυροκάστρου με ευθύνη ΜΟΝΟ για ένα σχολείο, αυτό της Χειμάρρας».

7.000 ευρώ επιμίσθιο!

Οι αποδοχές του κυρίου αναπληρωτή συντονιστή δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες... θα παίρνει τον μισθό του και το ειδικό επιμίσθιο του συντονιστή συν τα οδοιπορικά μετάβασης και επιστροφής του ιδίου και της οικογενείας του! Η απόφαση του διορισμού το λέει ξεκάθαρα:

«Στον ανωτέρω θα καταβληθούν οι τακτικές αποδοχές του στην Ελλάδα, το ειδικό επιμίσθιο συντονιστή Εκπαίδευσης του Εξωτερικού και τα οδοιπορικά έξοδα μετάβασης και οριστικής επιστροφής του ιδίου και των προστατευομένων μελών της οικογενείας του. Το ειδικό επιμίσθιο πρέπει να καθοριστεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».

Τώρα ποιο είναι το «ειδικό επιμίσθιο»: Δεν πρόκειται για τίποτα... ψίχουλα. Σε 7.000 ευρώ ανέρχεται πέραν των εξόδων μετάβασης και επιστροφής του ιδίου και όλης της οικογενείας του! Γι'αυτό και το ποσό του ειδικού επιμίσθιου δεν αναγράφεται στην απόφαση γιατί θα προκαλούσε θύελλα, την ώρα μάλιστα που κόβονται 30-50 ευρώ από την αγροτική σύνταξη των 330 ευρώ και οι αστυνομικοί καταδικάζονται στην πείνα...

1 σχόλια:

Τα εύσημα στο himara.gr που ανέδειξε το θέμα.