Ένα ελληνικό σχολείο στη Χιμάρα θα… συντονίζει ο Ν. Γερασιμίδης! Πολλές οι αντιδράσεις ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ένα ελληνικό σχολείο στη Χιμάρα θα… συντονίζει ο Ν. Γερασιμίδης! Πολλές οι αντιδράσεις


Το Υπ. Παιδείας τον επαναφέρει στο Προξενείο Αργυροκάστρου


• Σε ένα… γνώριμο πόστο στο Αργυρόκαστρο επιστρέφει, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου, ο εκπαιδευτικός και πολιτευτής Νίκος Γερασιμίδης, προκαλώντας… τριγμούς, ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις ένθεν κακείθεν των Ελληνο – Αλβανικών συνόρων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γερασιμίδης τοποθετείται αναπληρωτής συντονιστής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, με αρμοδιότητα την περιοχή της Χιμάρας και ευθύνη για το ένα και μοναδικό ελληνικό σχολείο που λειτουργεί σ’ αυτήν, το οποίο ως τώρα εποπτεύονταν από το Προξενείο των Τιράνων! Ο ίδιος είχε διατελέσει και κατά το παρελθόν, επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, συντονιστής Εκπαίδευσης στο Προξενείο Αργυροκάστρου για την Ελληνική Μειονότητα. Θέση από την οποία απομακρύνθηκε το φθινόπωρο του 2009, αμέσως μετά την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Από τη Ν.Δ. στη ΔΗΜ.ΣΥΜ!
Βέβαια, από τότε κύλησε πολύ… νερό στο αυλάκι. Ο κ. Γερασιμίδης που υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. το 2009 αλλά δεν εξελέγη, πέρασε στο στρατόπεδο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» -είναι εξάλλου κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατέβηκε μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΣΥΜ στις φετινές εθνικές εκλογές, χωρίς ωστόσο και πάλι να εκλεγεί, αφού το κόμμα του δεν μπήκε στη Βουλή.

Πολλές αντιδράσεις
Στο άκουσμα της είδησης ότι επιστρέφει στο Αργυρόκαστρο ποικίλες είναι οι αντιδράσεις, κυρίως από πλευράς των Βορειοηπειρωτών και ειδικά παραγόντων της Χιμάρας που κάνουν λόγο για… πολιτικά βολέματα και δημιουργία θέσεων χωρίς να υπάρχει ανάγκη, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την εκπαίδευση στο Βόρειο Ήπειρο και το εκεί ελληνικό σχολείο.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας την επανατοποθέτηση του κ. Γερασιμίδη στο Αργυρόκαστρο, η ιστοσελίδα «himara.gr» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την στιγμή που οι δάσκαλοι στο Ελληνικό σχολείο της Χιμάρας είναι λίγοι καθώς και απλήρωτοι, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φυτεύει τον κουμπάρο της κας Μπακογιάννη σε ανύπαρκτη θέση. Υπεύθυνο προξενείο για το σχολείο της Χιμάρας είναι αυτό των Τιράνων όπου αναπληρωτής συντονιστής εκπαίδευσης είναι ο κ. Χρονόπουλος Γεώργιος. Διορίζουν λοιπόν τον κ. Γερασιμίδη στο προξενείο Αργυροκάστρου με ευθύνη ΜΟΝΟ για ένα σχολείο, αυτό της Χιμάρας».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


1 σχόλια:

Το γεγονός ότι ορίζεται κάποιος άνθρωπος από το υπουργείο παιδείας υπεύθυνος για το σχολείο της Χιμάρας δεν θα έπρεπε να χαροποιεί τους Χιμαραίους; Δεν φαίνεται σαν ένα βήμα προς την λύση των προβλημάτων; Προφανώς το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το πως θα πληρώσει 5-10 εκπαιδευτικούς και κάτι άλλο συμβαίνει. Τώρα που φαίνεται να βάζουν έναν άνθρωπο με σκοπό να λύσει τον γόρδιο δεσμό, πριν καν δούμε δείγμα γραφής του έργου του, καθόμαστε και κράζουμε;
Όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη ας μας διαφωτίσει.