Παραιτήθηκε ο Ντούλες από αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Παραιτήθηκε ο Ντούλες από αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής


Ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( ΚΕΑΔ ) που εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, Βαγγέλη Ντούλες παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου της αλβανικής βουλής.


Ο κ. Ντούλες υπέβαλε την παραίτηση του λίγες ώρες αφού το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, σε μία κίνηση με καθαρά εκλογικά κίνητρα, ψήφισε στην θέση του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής τον Σπετίμ Ιντρίζι, Πρόεδρο του PDIU του κόμματός των Τσάμηδων.

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Ντούλες αναφέρει πως κύριος λόγος της παραίτησης του είναι η μετατροπή των θεσμών σε πλιάτσικο.

«Τα θεσμικά όργανα έχουν μετατραπεί σε πιόνια σε μια παρτίδα μετακινούμενων συμμάχων. Το φαινόμενο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές μου αρχές. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συνεργασία τους μέχρι τώρα.»

Μετά τις πρώτες ρωγμές στις σχέσεις με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα που άρχισαν να εμφανίζονται πέρυσι όταν το κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα αποφάσισε να ολοκληρώσει την νέα διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς να συμβουλευτεί καν το ΚΕΑΔ για τις περιοχές όπου ζει μία συμπαγής ελληνική μειονότητα, το κόμμα αυτό αποφάσισε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό συνασπισμό και να κατέβει αυτόνομο στης δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου.

Πηγή: Ιλίρ Πάτσο για το www.himara.gr