Λαβρόφ Υπ.Εξ. Ρωσίας: Ξεχάστε τη «μεγάλη Αλβανία» ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Λαβρόφ Υπ.Εξ. Ρωσίας: Ξεχάστε τη «μεγάλη Αλβανία»


Λαβρόφ κατά αλβανικού αλυτρωτισμού

Ανήσυχος για την αναζωπύρωση της εθνικιστικής βίας στην ΠΓΔΜ δήλωσε χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τo Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και είχε συνομιλίες με τη σέρβική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στις οποίες κυριάρχησε η κατάσταση στα Βαλκάνια

Ο Λαβρόφ στιγμάτισε τον αλβανικό αλυτρωτισμό και έδωσε μια άλλη διάσταση για τα αίτια που προκάλεσαν το πρόσφατο ξέσπασμα βίος στο αλβανόφωνο Κουμόνοβο των Σκοπίων. σημειώνοντας χαρακτηριστική πως «όλα αυτά συμβαίνουν σε σχέση με την άρνηση της ΠΓΔΜ να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και με την προθυμία της να συμμετάσχει στην υλοποίηση του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου». «Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την ιδία όχι υπάρχει σχέση μεταξύ αυτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμιολαβ Νίκολιτς ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στην κατάσταση στην ΠΓΔΜ και γενικότερα στα Βαλκάνια τονίζοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν νέες καταστροφές.

ΑΥΓΗ έντυπη έκδοση