Εκδήλωση του ΚΕΑΔ για να ευχαριστήσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα Κορυτσάς για την στήριξη ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση του ΚΕΑΔ για να ευχαριστήσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα Κορυτσάς για την στήριξη

Σε ευχάριστο και ενωτικό κλήμα οργανώθηκε χθες η εκδήλωση από το ΚΕΑΔ, που σκόπευε να ευχαριστήσει τους ομογενείς της Κορυτσάς για την  στήριξη που έδωσαν στο κόμμα αυτό για τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Η Κορυτσά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ο ελληνισμός της υπάρχει και παλεύει, φωνάζει πως χρειάζεται την  προσοχή και την αναγνώριση από όλους. Έτσι αυτή η φωνή ακούστηκε πολύ περισσότερο με τους 3071 ψήφους που πήρε το ΚΕΑΔ. Φυσικά αυτό ήταν μόνο η αρχή γιατί η Κορυτσά δεν έχει μόνο αυτούς τους έλληνες. Έγιναν κάποια λάθη στην πράξη όπως πχ η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε μόλις προ δύο μηνών από την ημερομηνία των εκλογών και πολλοί δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τον υποψήφιο του κόμματος. Επίσης αν για τέσσερα χρόνια ο κόσμος αισθάνεται ελάχιστα την παρουσία και το ενδιαφέρον εκ μέρους ενός πολιτικού κόμματος που ισχυρίζεται πως υπερασπίζετε τα όποια δικαιώματα του, είναι δύσκολο να πειστεί πως  ενδιαφέρεσαι γι’ αυτόν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά πάλι στην ουσία οι έλληνες της Κορυτσάς απέδειξαν πως έχουν τις βασικές αρχές της πίστεως και της πατρίδος  και έτσι ξεπέρασαν τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, τις προσπάθειες εκφοβισμού, τις προσπάθειες εξαγοράς από τα αλβανικά κόμματα και με ωριμότητα ψήφισαν για το καλό τους. Επίσης αυτό απέδειξε και στο ΚΕΑΔ την δυναμική που έχει η Κορυτσά, την προοπτική που θα έχει στις επόμενες εκλογές. Εάν δουλέψουμε όλοι μαζί , σωστά, με σωστές αρχές, ίσως στις επόμενες εκλογές να έχουμε περισσότερους συμβούλους στις τοπικές εκλογές και σίγουρα αργότερα έναν βουλευτή.
Όπως και έχουμε αναφέρει ξανά, αυτό απέδειξε και σε πολλούς δύσπιστους  είτε στην Ελλάδα είτε στην Αλβανία πως η Κορυτσά έχει Ελληνική Εθνική Μειονότητα, η οποία είναι μεγάλη και απαιτεί την μέριμνα όλων των φορέων ειδικά στην Ελλάδα.
Με αυτές τις σκέψεις ίσως και το ΚΕΑΔ σε μια πράξη που την τιμά οργάνωσε την εκδήλωση αυτή την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ Πεδιώτης, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Αυλώνας κ Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Βασίλειος Μπολάνο, ο υποψήφιος βουλευτής ΚΕΑΔ και Πρόεδρος των Βλάχων της Αλβανίας κ Θανάσης Πότσης,  ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Παράρτημα Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος , ο Πρόεδρος ΚΕΑΔ Κορυτσάς κ Αρμπέν Ηλία. Μέλη του ΚΕΑΔ και της «ΟΜΟΝΟΙΑ», απλώς κόσμος.
Φαινόταν πως μέσω των εκλογών αυτών ήρθε η νίκη με την ανάδειξη των δυνατοτήτων  της μειονότητας στην Κορυτσά αλλά και η απαιτούμενη ενότητα με την παρουσία πολλών εκ των μελών των άλλων οργανώσεων με την ονομασία  « Ομόνοια» που είχαν προκύψει στην Κορυτσά από το διχασμό.
Χαιρέτισε πρώτα ο κ Πότση ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους ψήφισαν,  δούλεψαν και πίστεψαν σ’ αυτον και το κόμμα επίσης υποσχέθηκε πως την επόμενη φορά θα τα πάμε πολύ καλύτερα από τις άλλες μειονοτικές περιοχές.  Ευχαρίστησε επίσης και τον Γ.Π της Ελλάδος τον κ Πεδιώτη για την βοήθεια και την προσφορά του (παρακάτω παραθέτουμε βίντεο με την ομιλία του).
Έπειτα πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ο κ Βαγγέλης Ντούλε  ο οποίος ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την ψήφο και την παρουσία τους το ΚΕΑΔ. Ευχαρίστησε τον κ Πότση και ειδικά  τον Γ.Π της Ελλάδος τον κ Ιωάννη Πεδιώτη για την  πολύπλευρη  βοήθεια του. Ανέφερε πως αν και η Κορυτσά δεν έβγαλε βουλευτή  ωστόσο ψήφησε περισσότερο από ποτέ το ΚΕΑΔ και επομένως για  το κόμμα μας αποτελεί νίκη (λαμβάνοντας υπόψη και τις  ιδιαιτερότητες που είχε κάθε φορά ο εκλογικός νόμος) Οι άλλες περιοχές όπως η Χιμάρα, η Δερόπολη μας έχουν στηρίξει πάντοτε αλλά συγκριτικά το καλύτερο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε στην Κορυτσά. Εδώ οι ψήφοι διπλασιάστηκαν έτσι νοιώθω την υποχρέωση εκτός από το να σας ευχαριστήσω να σας διαβεβαιώσω πως αν και βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας της Αυλώνας θα είμαι σύγχρονος και  βουλευτής Κορυτσάς, υποσχέθηκε ο κ Ντούλε.
Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Μπολάνο μίλησε τελευταίος , και αυτός ευχαρίστησε τους Κορυτσαίους για την ψήφο τους για την στήριξη τους, για την θεαματική άνοδο των ψήφων. Ο αγώνας ήταν φορτισμένος συναισθηματικά, και εμείς συμμετείχαμε με την συχνή παρουσία μας εδώ γιατί διακρίναμε την στήριξη σας . Έτσι αν και δεν μπορέσαμε να εκλέξουμε βουλευτή ο κ Ντούλε θα είναι ως βουλευτής σας και θα σας στηρίζει , θα συζητά και θα είναι δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα που θα έχετε.
Όλοι ευχήθηκαν ώστε το μέλλον να μας βρει ενωμένους και με καλύτερες προοπτικές για την ΕΕΜ που υπάρχει και παλεύει πιο πολύ από ποτέ στην μαρτυρική και πολλές φορές απογοητευμένη Κορυτσά.

www.foniortodoksonkoritsas.com