«Έχω βιώσει ρατσισμό επειδή είμαι από την Βόρεια Ήπειρο», δηλώνει πρωταγωνίστρια από τα «Κλεμμένα Όνειρα» ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Έχω βιώσει ρατσισμό επειδή είμαι από την Βόρεια Ήπειρο», δηλώνει πρωταγωνίστρια από τα «Κλεμμένα Όνειρα»

«ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Για τον ρατσισμό που έχει βιώσει από τότε που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μίλησε η Βασιλική Αγγελή, γνωστή από την συμμετοχή της στο «Κλεμμένα Όνειρα».
«Αν και ήμασταν από την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ο κόσμος δεν γνωρίζει και μας αντιμετώπισε ρατσιστικά. Οι δάσκαλοι μας θεωρούσαν αλλοδαπούς, έτσι μας θεωρούσαν και τα παιδιά. Έπρεπε οι δάσκαλοι να καταγράψουν τους αλλοδαπούς κι εμείς να σηκώνουμε χέρι σαν να ήμασταν κάτι διαφορετικό και όχι σαν όλα τα άλλα παιδάκια. Αυτό ήταν τραυματικό για ένα παιδάκι. Ένιωθα άσχημα».
Αυτό δήλωσε η ανερχόμενη ηθοποιός στο περιοδικό Λοιπόν. Προσθέτοντας «Εγώ είμαι αυτή που είμαι και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Εγώ το θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου που είμαι Βορειοηπειρώτισσα. Εκεί μας θεωρούν Έλληνες και όλο μας βρίζουν, εδώ μας θεωρούν Αλβανούς και μας απομονώνουν».
Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης η Βασιλική μίλησε και για εκείνο το παιδικό όνειρο που ποτέ δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει «Έχω ζήσει φτωχικά παρόλο που δεν στερηθήκαμε τα απαραίτητα. Όμως θυμάμαι είχα ένα όνειρο, να πάω στο μπαλέτο αλλά οι γονείς μου δεν μπορούσαν να με στείλουν γιατί ήταν ακριβές οι σχολές. Όμως είχαμε και έχουμε πολλή αγάπη».
Πηγή: iefimerida.gr