Μήνυμα Ντούλε για τις εκλογές: Χρειαζόμαστε ενότητα και ισχυρή πολιτική παρουσία για την προστασία της ΕΕΜ ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μήνυμα Ντούλε για τις εκλογές: Χρειαζόμαστε ενότητα και ισχυρή πολιτική παρουσία για την προστασία της ΕΕΜ


- Η ενωμένη ψήφος σημαίνει δύναμη αλλά και προϋπόθεση για περισσότερη ενότητα στην καθημερινή μας κοινοτική δράση που θα μας είναι απαραίτητη για τις προκλήσεις των καιρών

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, θα ήθελα, καθώς πλησιάζουμε πλέον στην ώρα της κάλπης, να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις και να επαναλάβω την έκκλησή μου στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί, για τη συνδρομή σας στην ενίσχυση των συνδυασμών της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα — ΚΕΑΔ.

Τα όσα γράφω είναι συμπεράσματα υπεύθυνης ανάλυσης και δεν έχουν σχέση με την κλασική μικροπολιτική και κομματική ψηφοθηρία. Είμαστε όλοι μαζί, στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στο ΚΕΑΔ, συμμέτοχοι στον πολιτικό βίο για ένα και μοναδικό σκοπό: τη βελτίωση της Θέσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και των μελών της.

Προφανώς δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο εάν γενικά η χώρα δεν αποκτήσει άλλη πορεία και δεν καταστεί συνείδηση της πολιτικής τάξης ο εξευρωπαϊσμός της νοοτροπίας και του κρατικού μηχανισμού. Εμείς κινούμαστε ακριβώς σ' αυτή την κατεύθυνση. Προσδοκούμε την εκλογή στους Αγίους Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο και την Κορυτσά. Εχουμε προφανώς παντού κατέλθει και χρειαζόμαστε παντού την ψήφο, ανεξαρτήτως πιθανότητας εκλογής. Πρέπει να φανεί η απήχηση των θέσεων του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, και φαντάζομαι ο καθένας σας γνωρίζει ότι αυτές υπήρξαν πάντοτε ακέραιες και στην υπηρεσία του συμφέροντος της ΕΕΜ. Προσωπικά, πράγμα που το θεωρώ υποχρέωση και τιμή, είμαι επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΕΑΔ στην εκλογική περιφέρεια της Αυλώνας.

Έχω το θάρρος να ζητήσω την βοήθεια και την ψήφο του καθενός ξεχωριστά: υπηρέτησα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις την κοινότητά μας. Παραμερίζοντας ενδεχόμενους δισταγμούς. Πρέπει να συσπειρώσουμε την ψήφο.

Η ενωμένη ψήφος σημαίνει δύναμη αλλά και προϋπόθεση για περισσότερη ενότητα στην καθημερινή μας κοινοτική δράση που θα μας είναι απαραίτητη για τις προκλήσεις των καιρών. Χωρίς να κινδυνολογώ, διαβλέπω δυσκολίες στο εσωτερικό της Αλβανίας, συνδυασμένες μάλιστα με την όλη οικονομική κρίση στην περιοχή. Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ τα ενδεχόμενα μη πολιτικής σταθερότητας. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική παρουσία ως ασπίδα προστασίας της ΕΕΜ.

Πάνω σ' αυτή τη βάση, ας συνεχίσουμε να προβληματιζόμαστε ώστε να οδηγηθούμε όλο και περισσότεροι στην στήριξη και την ψήφο στο ΚΕΑΔ, στην ΟΜΟΝΟΙΑ!
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Ευάγγελος Ντούλες
Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Διαβάστε επίσης: - Συνέντευξη Ντούλε στον ΑΝΤ1 - Τι είπε για την Ελληνική Μειονότητα, τον αλβανικό εθνικισμό και την κρισιμότητα των εκλογών [VIDEO]
- Το προεκλογικό πρόγραμμα της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ
- Η μειονότητα ρυθμίζει τις Αλβανικές εκλογές - Β. Ντούλες: «Πρέπει να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή στη νέα Βουλή»
- Προεκλογική συγκέντρωση ΚΕΑΔ στην Αθήνα: Ενωμένοι οι Βορειοηπειρώτες μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αλβανίας


Πηγή: www.aftonomi.gr