Προεκλογική συγκέντρωση ΚΕΑΔ στην Αθήνα: Ενωμένοι οι Βορειοηπειρώτες μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αλβανίας ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΕΑΔ στην Αθήνα: Ενωμένοι οι Βορειοηπειρώτες μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αλβανίας- Μήνυμα συμπαράστασης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον αγώνα της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ


Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ στην Αθήνα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Βούλτεψη, ο Στρατηγός κ. Γεώργιος Νίτσας, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Γιώργος Οικονόμου, οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ στην περιφέρεια Αυλώνας Σταύρος Γκίνος και Εντμόντ Μηλιώρης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Χαιρετισμούς και μήνυμα στηρίξεις προς τους υποψηφίους της Ομόνοιας - ΚΕΑΔ έδωσαν τόσο ο πρώην υπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου όσο και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Την συμπαράστασή του προς τους υποψηφίους της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ εξέφρασε μέσω επιστολής και ο Βορειοηπειρώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πύρρος Δήμας ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο κ. Οικονόμου κάλεσε τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτήν την εκλογική μάχη την οποία χαρακτήρισε την σημαντικότερη των τελευταίων ετών καθώς διακυβεύονται πολλά και πάνω απ’ όλα διακυβεύεται η φωνή του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο. Κλείνοντας την ομιλία του υπενθύμισε στους Βορειοηπειρώτες τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους για να παραμείνει ζωντανός ο Ελληνισμός στην Βόρειο Ηπειρο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στους υποψηφίους της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ και κάλεσε τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για να δυναμώσει η ΦΩΝΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στην Αλβανία, διότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μόνο όταν έχεις δυνατή ΦΩΝΗ είσαι υπολογίσιμος. Αναφερόμενη στο θέμα των συντάξεων ΟΓΑ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοινώσε έμμεσα και την επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ καθώς όπως είπε ήδη τα κυβερνητικά επιτελεία αναζητούν λύση για το μείζον αυτό πρόβλημα.

Στις ομιλίες τους τόσο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, όσο και ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Βασίλης Μπολάνος, αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν αυτήν την τετραετία αλλά και στην αναγκαιότητα της συσπείρωσες των Βορειοηπειρωτών με σκοπό την εκλογή 2-3 ή και παραπάνω βουλευτών ούτος ώστε την επόμενη μέρα οι Έλληνες να διαδραματίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ιδιαίτερα ζεστό χειροκρότημα από το ακροατήριο απέσπασαν οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ Άλκης Πούλης (περιφέρεια Αργυροκάστρου) και Ευγενία Κότα (περιφέρεια Τιράνων) οι οποίοι με τον μεστό και ουσιώδη λόγο τους μίλησαν στις καρδιές των παρευρισκόμενων.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι υποψήφιοι της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις του παρελθόντος που έχουν οδηγήσει τους Βορειοηπειρώτες στη σημερινή κατάσταση, με ομαδική δουλειά και αγώνα, βγαίνουν μπροστά και ζητούν την ψήφο ΟΛΩΝ μας διότι αυτή είναι η ευκαιρία να δείξουμε επιτέλους την δύναμη μας, να δείξουμε πως υπάρχουμε. Πολίτικοι αναλυτές τονίζουν πως η εκλογή βουλευτή στις περιφέρειες ελληνικού ενδιαφέροντος θα παιχτεί με διαφορά λίγων ψήφων. Γι’ αυτό στις 23 Ιουνίου ούτε μια ψήφος χαμένη, στηρίζουμε όλοι Ομόνοια-ΚΕΑΔ για μια δυναμική εκπροσώπηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα έδρανα της αλβανικής Βουλής.