Συνάντηση Ντούλε με εκπροσώπους του ΟΑΣΕ/ODIHR: Η ανασύσταση της ΚΕΕ η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συνάντηση Ντούλε με εκπροσώπους του ΟΑΣΕ/ODIHR: Η ανασύσταση της ΚΕΕ η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών


Συνάντηση με εκπροσώπους της αποστολής του ΟΑΣΕ / ODIHR είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν οι εκλογές και ο προβληματισμός που έχει δημιουργήσει η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) μετά την αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών που έφερε η ένταξη του LSI στην συμμαχία της αντιπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα αλβανικά ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο θεσμός της ΚΕΕ έχει παραβιαστεί από τον Μπερίσα, ο οποίος αποσκοπεί στην χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας μέσω του θεσμού αυτού. Η δημιουργηθείσα κατάσταση είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Η συγκεκριμένη ευθύνη έχει και όνομα και επίθετο και ακούει στο όνομα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θέλει με κάθε κόστος να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία της 23ης Ιουνίου. Είναι το ίδιο όνομα που κατά τη διάρκεια των 22 αυτών χρόνων έχει μετατρέψει την δίκαιη, ελεύθερη, ισότιμη και μη αμφισβητήσιμη εκλογική διαδικασία σε μια ακατόρθωτη αποστολή. Η άμεση ανασύσταση της ΚΕΕ με ισότιμη συμμετοχή είναι απαραίτητη, διότι αυτή είναι η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

Απαντώντας σε ερώτηση αλβανού δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες κατηγορίες που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο Μπερίσα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε: