Κανταρέ: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία επανέρχεται με μία διαφορετική μορφή ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κανταρέ: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία επανέρχεται με μία διαφορετική μορφή"Η Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται πως επανέρχεται με μία διαφορετική μορφή. Σήμερα η Τουρκία προσπαθεί να επιδράσει μέσω του Ισλάμ για να διαμορφώσει την άποψή μας σχετικά με την κοινωνική ζωή" δήλωσε ο Ισμαήλ Κανταρέ απαντώντας σε ερώτηση του Φιλοσοφικού Γαλλικού Περιοδικού "NOOR" για την αλλαξοπιστία των Αλβανών με τον ερχομό του οθωμανικού στρατού.


"Ένα μέρος του φτωχού πληθυσμού, αναγκάστηκε να αλλαξοπιστήσει με την βία. Κάποιοι άλλοι άλλαξαν στρατόπεδο για οικονομικούς λόγους, κάποιοι άλλοι για ένα άλλο φαινόμενο ακόμα πιο σημαντικό για τους Αλβανούς, αφού μόνο ένας μουσουλμάνος μπορούσε να κρατάει όπλο" συνεχίζει ο ίδιος παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για την αλλαξοπιστία των Αλβανών.

"Ο οθωμανικός ζυγός δεν μας προσέφερε καμία ελευθερία" δηλώνει μεταξύ άλλων και προσθέτει: "Σήμερα μέσο της ισλαμικής θρησκείας, η Τουρκία προσπαθεί και πάλι να επηρεάσει και να διαμορφώσει την αντίληψή μας σχετικά με την κοινωνική ζωή. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται πως επανέρχεται υπό μια άλλη μορφή»...

από: Aftonomi.gr