Η «εναλλακτική» πρόταση του Ράμα για το «Τσάμικο» ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η «εναλλακτική» πρόταση του Ράμα για το «Τσάμικο»


- Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το προκλητικό ψήφισμα των Τσάμηδων προσπαθώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να κάνει επίδειξη του προεκλογικού του προγράμματος για να προσελκύσει Τσάμηδες ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ο Ράμα τόνισε αρχικά πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει εντάξει την επίλυση του λεγόμενου «τσάμικου ζητήματος» - σ.σ. «αυτό που εμείς αποκαλούμε “Τσάμικο ζήτημα”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράμα- στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ενώ θεώρησε επιβεβλημένη την παρέμβαση του μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας όπου ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Μειονότητας στο Αλβανικό κοινοβούλιο κ. Βαγγέλης Ντούλες δέχτηκε φραστική επίθεση από τους τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε με "προσεκτικούς τόνους" στο λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα» υποστηρίζοντας πως αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνές δικαίου και για το λόγο αυτό πρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο ψηφίσματος το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη.

Αναφερόμενος στο κομμάτι εκείνο του προεκλογικού του προγράμματος το οποίο έχει ονομάσει «Εθνική Αναγέννηση» όπου το λεγόμενο «Τσάμικο» αντιμετωπίζεται ως μια υπόθεση μεγάλης σημασίας, ο Ράμα δήλωσε ότι...