Συντάξεις ΟΓΑ: Εάν η Πηνελόπη ζούσε, σήμερα θα βλαστημούσε! ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συντάξεις ΟΓΑ: Εάν η Πηνελόπη ζούσε, σήμερα θα βλαστημούσε!


Του Παναγιώτη Λέκκα

Περίπου 300 ομογενής Πόντιοι και Βορειοηπειρώτες συμπαραστάθηκαν χθες στην προσπάθεια της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Βορειοηπειρωτικών και των Ποντιακών σωματείων. Την ίδια ώρα πάνω από 30 Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι βρέθηκαν στα θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθήσουν την συζήτηση του νομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση στην βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Κάτω από τα απεγνωσμένα βλέμματα των συνταξιούχων και των εκπροσώπων των Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ζήτησαν να αλλάξουν οι διατάξεις του νόμου 4093/2012 που διακόπτουν ουσιαστικά το βοήθημα του ΟΓΑ προς τους υπερήλικες Ομογενείς. Μάλιστα υπέρ του δίκαιου αυτού αιτήματος τάχθηκαν και βουλευτές της κυβέρνησης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι μας συμπαραστέκονται ουσιαστικά στον αγώνα μας και θα αναφερθούμε ονομαστικά την κατάλληλη στιγμή. Σημασία έχει πως κάθε μέρα και ποιο πολύ, διαπιστώνουμε πως δεν πρόκειται περί λάθους, παρά ενός κυβερνητικού σχεδίου με εξιλαστήριο θύμα τους ομογενείς του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου. Αυτή η απόφαση οδηγεί στην εξαθλίωση τους υπερήλικες ομογενείς, οδηγεί ξεκάθαρα στον αφελληνισμό και στο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου. Παρά την «κραυγή αγωνίας» των βουλευτών, το αυτί του Βρούτσα δεν ιδρώνει. Οι εντολές τις τρόικας φαίνεται πως είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Είναι από τις λίγε φορές που η ελληνική κυβέρνηση, εάν πράγματι νοιαζότανε για μάς, θα είχε την υποστήριξη ολόκληρου του κοινοβουλίου για να διορθώσει τα πράγματα. Όμως όχι, είναι άλλη μια κυβέρνηση που θυσιάζει, ξεπουλάει, προδίδει την Ομογένεια.

Να υπενθυμίσω πως οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι αυτές που αλλοιώνουν την ιστορία του Ελληνισμού, είναι αυτές που δεν στηρίζουν την Παιδεία, την Οικογένεια, την Θρησκεία και ποιο πολύ την Ομογένεια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι αυτές που δεν επέτρεψαν στον Ελληνικό Στρατό όσες φορές απελευθέρωσε την Βόρειο Ήπειρο, να παραμείνει εκεί και να κρατήσει ελεύθερη την ιδιαίτερη Πατρίδα μας.

Είναι αυτές που δεν συμπαραστάθηκαν ουσιαστικά, στο θέμα της Αυτονομίας. (Σ.σ. Δεν συμμετείχαν στην υπογραφή της συνθήκης της Κέρκυρας με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει δικαίωμα διεκδίκησης.) Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι αυτές που επί Βενιζέλου μας θυσίασαν για τα νησιά του Αιγαίου. Και πάλι οι Βορειοηπειρώτες σιώπησαν. Στάθηκαν αντάξιοι της Ιστορίας γιατί κατανόησαν την σημασία και την ανάγκη της πράξης αυτής για το καλό της Πατρίδας, που πράγματι σήμερα αποδεικνύεται σωτήρια κίνηση, γιατί θωρακίζει την Ελλάδα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πούλησαν τα αδέρφια μας της Κύπρου και συνεχίζουν να μην τους στηρίζουν ουσιαστικά.

Όπου υπάρχει ομογένεια, αδιαφορούν συστηματικά, μεθοδευμένα και σχεδιασμένα. Διότι πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η συμπεριφορά της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης. Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι κι εμείς έχουμε νιώσει την κρίση στο πετσί μας, όμως δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η Πατρίδα μας ενώ δίνει εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπικά έργα στην Ουγκάντα και σε χώρες της Αφρικής δεν έχει 40 - 50 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Να είστε σίγουροι, κύριοι της κυβέρνησης πως οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, σε περίπτωση ανάγκης για την Πατρίδα, είναι αυτοί που θα δώσουν πρώτοι τον αγώνα αλλά ακόμη και την ζωή τους εάν χρειαστεί.

Εσείς κύριε Σαμαρά, μπορείτε να κοιτάξετε ξανά στα μάτια αυτά τα γερόντια που στην Δερβιτσιάνη και στην Καλογοραντζή της Δρόπολης, τους φιλήσατε το χέρι και τους είπατε «Αδέρφια για σας οι πόρτες είναι ανοιχτές»;!

Πόσα χρόνια ταλαιπωρίας και βασάνων θα πρέπει να περάσουν ακόμη αυτοί οι υπερήλικες για να αποδείξουν ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Γιατί κύριε Σαμαρά αυτή η διάκριση, αυτός ο ρατσισμός απέναντι στους Βορειοηπειρώτες;! Δεν είναι αυτοί που στάθηκαν πλάι στον Ελληνικό Στρατό, δεν είναι αυτοί που επί πέντε δεκαετίες της στυγνής δικτατορίας του Χότζα εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, θυσιάστηκαν στο όνομα του Ελληνισμού;! Δεν είναι αυτοί που ευεργέτησαν την Ελλάδα;!!

Ποιος είναι ο σκοπός σας κύριε Σαμαρά που, μαζί με τους άσχετους ψευτοτεχνοκράτες του υπουργείου εργασίας, εξαντλήσατε όλη σας την κυβερνητική βαρβαρότητα στους ώμους του ταλαίπωρου υπερήλικα Βορειοηπειρώτη.

Αίσχος κύριε Σαμαρά! Σας εμπιστευτήκαμε, σας δώσαμε την ψυχή μας κι εσείς μας το ανταποδίδεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αποδείξτε μας έστω και τώρα πως κάνουμε λάθος. Κοιτάξτε πίσω και θυμηθείτε. Σκεφτείτε πως εάν η Πηνελόπη ζούσε, σήμερα θα βλαστημούσε. Η Πατρίδα υπάρχει οι πατριώτες που είναι;;!

από: aftonomi.gr