Αλβανών διδάγματα ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αλβανών διδάγματα

Η Αλβανία, κράτος που σέβεται τον εαυτό του, έχει εθνική στρατηγική. Με εκτελεστικό βραχίονα την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, η αλβανική εξωτερική πολιτική, σκοπεί με στοχευμένες δράσεις στον απώτερο εθνικό στόχο των αλβανών, δηλαδή την «εθνική ολοκλήρωσή» τους.
 Μέσα στα πλαίσια αυτά, αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο. Πρόσφατα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας για την διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα της Ενώσεως του Κοσσόβου με την Αλβανία.
 Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Spahiu υπεστήριξε ότι επιδιώκει τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας αποτελουμένης από δύο μονάδες που θα ενταχθεί έτσι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε, τη μόνιμη αλβανική επωδό, ότι μετά από εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας είναι καιρός να ενοποιηθούν τα αλβανικά «εθνικά εδάφη».
 Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί στην ενοποίηση των σχολικών εγχειριδίων Γλώσσας και Ιστορίας για τους μαθητές της Αλβανίας και του Κοσσόβου και ταυτόχρονα διακηρύσσει την εκπόνηση Κοινού Προγράμματος Σπουδών με το Κόσσοβο από το σχολικό έτος 2015-2016.
 Στον αντίποδα, η κυβέρνηση των Αθηνών, καθό μέρος αφορά στο Βορειοηπειρωτικό καθεύδει τον νήδυμον. Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, σε κάποιο «διάλειμμα» της εθνικής υπνώσεως, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος ανεκοίνωσε περιχαρής την ίδρυση Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το νομικό οπλοστάσιο του ψευδοκράτους της Πρίστινα. «Έξοχα»!
Κύριοι κυβερνώντες, οι Αλβανοί διδάσκουν! Πάρτε μαθήματα και μετουσιώστε τα σε Εθνική πολιτική.    

ΣΦΕΒΑ, Αθήνα, 18 Μαρτίου 2013