Οι Ελληνες των Αγίων Σαράντα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου [ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ] ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι Ελληνες των Αγίων Σαράντα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου [ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ]


Εορταστική εκδήλωση προς τιμή της 25ης Μαρτίου, της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διοργάνωσε το Παράρτημα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στο αμφιθέατρο της πόλης.

Συμμετείχαν πλήθος Ελλήνων ομογενών απ’ την πόλη των Αγίων Σαράντα, μαθητές των ελληνικών σχολείων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Νικόλαος Κοτροκόης, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της περιοχής Βαγγέλης Ντούλες κι άλλα τοπικά στελέχη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα απ’ τα ελληνικά σχολεία του Μεσοποτάμου, της Λιβαδειάς και του Μουρσιού. Τα λαογραφικά συγκροτήματα των μαθητών είχαν προετοιμάσει πλούσιο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο κ. Ν. Κοτροκόης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε την ανάγκη για ενότητα όλων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών υπό τη στέγη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ώστε στις εκλογές να μπορέσουμε να έχουμε αντάξια παρουσία εξασφαλίζοντας μια καλή εκπροσώπευση στο κοινοβούλιο. Χαιρέτισαν επίσης ο κ. Βασίλης Μπολάνος και ο κ. Βαγγέλης Ντούλες. Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς και στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων, ώστε να μπορέσουμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το κλίμα γιορτινό.


από: www.aftonomi.gr