«Εφυγε» ο Άντριου Άθενς – Η επίσκεψή του στην Βόρειο Ηπειρο το 1999 ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Εφυγε» ο Άντριου Άθενς – Η επίσκεψή του στην Βόρειο Ηπειρο το 1999

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (1995 – 2006) και εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, Άντριου Άθενς.

Ο 'Αντριου 'Αθενς ταυτίστηκε με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού Ελληνισμού και έφερε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του ΣΑΕ. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δράσης του στα ομογενειακά δρώμενα συμμετείχε σε αρκετούς φορείς, ξεχωρίζοντας κυρίως για τη δραστηριότητά του στο "ελληνικό λόμπι" στην Ουάσιγκτον, μαζί με τον Έντι Μανάτο, τον Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλα στελέχη της Ομογένειας.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ Θεόδωρο Σπυρόπουλο και το όνειρό του ήταν να παραμείνει ο Ελληνισμός ενωμένος για την στήριξη και την ανόρθωση της Ελλάδας, όπως τόνιζε συχνά. 

Τιμήθηκε τόσο από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Πατριαρχείο, όσο και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, αλλά και από αρκετούς αμερικανούς οργανισμούς.

Η επίσκεψη του Άντριου Άθενς στην Βόρειο Ηπειρο το 1999
Την 27 – 28 Ιουνίου του 1999 πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο μας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Άντριου Άθενς στην επίσκεψή του αυτή, που είναι και η πρώτη που ο κ. Αθενς πραγματοποιεί στο μαρτυρικό χώρο της Βορείου Ηπείρου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΚΑ κ. Χρήστο Κύρκο, τον πρόεδρο του τμήματος ΣΑΕ Ευρώπης κ. Ασλανίδη, Αυστραλίας κ. Βερτζάγια καθώς και από άλλα μέλη του Συμβουλίου. Μαζί τους και ο Πρόεδρος του ΕΙΥΑΠΟΕ κ. Γλάρος...-->