"Παρωδία" η πρόταση Μπερίσα για μείωση του ορίου ηλικίας των ψηφοφόρων στα 16 χρόνια ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

"Παρωδία" η πρόταση Μπερίσα για μείωση του ορίου ηλικίας των ψηφοφόρων στα 16 χρόνια

...λέει το Σοσιαλιστικό Κόμμα!

"Παρωδία" χαρακτήρισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στην Αλβανία, την πρόταση του πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα για μείωση του ορίου ηλικίας των ψηφοφόρων στα 16 χρόνια, από 18 που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

"Όταν άκουσα ότι ο Πρωθυπουργός έκανε την πρόταση αυτή, μού ήρθε στο μυαλό ένας αφορισμος που λέει: ένας ανόητος ρίχνει μια πέτρα στο ποτάμι και 100 έξυπνοι τρέχουν να τη βγάλουν" δήλωσε ο Νταμιάν Γκικνούρι, βουλευτής και γραμματέας, αρμόδιος για εκλογικά θέματα, του Σοσιαλιστικού Κόμματος. "Είναι απλά μια παρωδία, από αυτές που συνηθίζει τελευταία ο Πρωθυπουργός" πρόσθεσε. Οι Σοσιαλιστές κατηγορούν τον κ. Μπερίσα ότι προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να χειραγωγήσει τις εκλογές της 23ης Ιουνίου. "Και η πρόταση να χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια σε Κοσοβάρους πολίτες κινείται στην ίδια κατεύθυνση" πρόσθεσε ο κ. Γκικνούρι.

Εν τω μεταξύ, και ο πρεσβευτής του ΟΑΣΕ στα Τίρανα Ε. Βόλφαρθ συμφώνησε πως δεν υπάρχει χρόνος για την υλοποίηση της πρότασης του κ. Μπερίσα για συμμετοχή και των 16χρονων νέων στην εκλογική διαδικασία του Ιουνίου. Ο Αλβανος πρωθυπουργός δήλωσε, χθες, ότι "εαν δοθεί το δικαίωμα ψήφου στα 16χρονα παιδιά, θα προστεθούν 100.000 νέοι ψηφοφόροι στο εκλογικό σώμα".

ΑΠΕ