Νέος χάρτης Google... "Η κακή Αλβανία" ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Νέος χάρτης Google... "Η κακή Αλβανία"

Νέος χάρτης της Ευρώπης που αντί για ονόματα χωρών έχει τις διασημότερες αναζητήσεις του Google

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία ο χάρτης στον οποίο τα ονόματα των χωρών της Ευρώπης έχουν αντικατασταθεί με φράσεις από τις διασημότερες αναζητήσεις στο Google.

Ο εναλλακτικός χάρτης έχει δημιουργηθεί από τις λέξεις που βγάζει η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης της Google όταν κάποιος πατά το όνομα του κράτους και το is.

Αυτό ουσιαστικά δείχνει αυτό που οι χρήστες του διαδικτύου έχουν στο μυαλό τους για τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και για αυτό που πραγματικά αναζητούν στο διαδίκτυο.

Αρκετές χώρες το διακωμώδησαν, άλλες αδιαφόρησαν και κάποιες άλλες αντέδρασαν. Ανάμεσα στις χώρες που το πήραν κατάκαρδα όμως είναι η Αλβανία που την χαρακτηρίζει η λέξη «bad». Η εφημερίδα ΤEMA για το γεγονός αυτό γράφει:

Μερικές ετικέτες είναι αστείες και άλλες προσβλητικές. Η προσβλητικότερη επισήμανση είναι για την Αλβανία. "Η Αλβανία είναι κακή."

To όνομα της Ελλάδας δεν είναι αποτυπωμένο στο χάρτη, ωστόσο πατώντας στο Google το Greece is, μπορεί κανείς να αποκαλύψει τι έχον στο μυαλό τους οι χρήστες του διαδικτύου όταν αναζητούν πληροφορίες για τη χώρα μας. «Η Ελλάδα είναι για τους εραστές», «Η Ελλάδα είναι ο κόσμος», «Η Ελλάδα είναι διάσημη για...», «Η Ελλάδα είναι ζωντανή», «Η Ελλάδα είναι έθνος με ψυχή», «Η Ελλάδα είναι αθάνατη»...

από: himara.gr/blog

1 σχόλια:

Μηπως ξερετε και για την τουρκια τι βγαζει;