«Παραμύθια» των Αλβανικών ΜΜΕ τα περί παρατήματος της Χρυσής Αυγής στους Αγ. Σαράντα της Β.Ηπείρου ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

«Παραμύθια» των Αλβανικών ΜΜΕ τα περί παρατήματος της Χρυσής Αυγής στους Αγ. Σαράντα της Β.Ηπείρου


Πανικό έχει προκαλέσει στην Αλβανία η είδηση πως η Χρυσή Αυγή άνοιξε το πρώτο της παράρτημα στην Βόρειο Ήπειρο. 

Η είδηση προέρχεται από μια σελίδα στο Facebook που έχει ονομαστεί «Χρυσή Αυγή-Άγιοι Σαράντα» και υποστηρίζει πως σύντομα θα ανοίξουν γραφεία του εθνικιστικού κόμματος σε Άγιους Σαράντα, Δέλβινο, Αργυρόκαστρο και Χιμάρα και Τεπελένι.
«Σε λίγο καιρό θα χτυπά η Ελληνική Καρδιά στην πόλη μας με τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στους Αγίους Σαράντα και σε λίγο στην Χιμάρα, στην Κορυτσά στο Δέλβινο, στο Αργυρόκαστρο, στο Τεπελένι και όπου χτυπά η Ελληνική Καρδιά. Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος και γεμάτος με κινδύνους, αλλά δεν φοβόμαστε γιατί ξέρουμε και μάθαμε για την ελευθερία μας να δίνουμε την ζωή μας. Ελευθερία ή Θάνατος. Ξυπνήσαμε και ερχόμαστε, θα ακούτε την γη να τρέμει και δεν θα σταματάει…» αναφέρει ένα από τα μηνύματα της εν λόγω σελίδας στο Facebook.
Μάλιστα η γνωστή ανθελληνική εφημερίδα «SHEKULLI» προχώρα ένα βήμα πιο πέρα υποστηρίζοντας πως στις 30 Ιανουαρίου 2013 ιδρύθηκε τοπικό παράρτημα της Χρυσής Αυγής στο Μεσοπόταμο όπου μέχρι στιγμής αριθμεί 30 μέλη. Η «SHEKULLI» επικαλείται εσωτερικές πηγές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τις οποίες η συνέντευξη του βουλευτή Χρήστου Παππά ήταν αυτή που τους έδωσε ώθηση για κάτι τέτοιο. 
Ο τραγικός δημοσιογράφος Plarent Shehu που υπογράφει το κείμενο, γράφει επίσης πως ο Χρήστος Παππάς τηλεφώνησε σε ένα από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης για να τον συγχαρεί. Σύμφωνα πάντα με τον Shehu ο κ. Παππάς φέρεται να του είπε πως θα επισκεφτεί τους Αγίους Σαράντα για να ανακοινώσει το γεγονός.
Ωστόσο η Aftonomi.gr επικοινώνησε με νέους της περιοχής τόσο στο χωριό Μεσοπόταμο όσο και στους Αγίους Σαράντα οπού κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την ίδρυση γραφείων της Χρυσής Αυγής σ’ αυτές τις περιοχές.
Τελικά αυτός ο Shehu της Shekulli πρέπει να τρώει πολύ κουτόχορτο…