Έντι Ράμα: Την ώρα που είναι στα πρόθυρα της συνεργασίας με «ακραίους εθνικιστές» εκλέγεται αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Έντι Ράμα: Την ώρα που είναι στα πρόθυρα της συνεργασίας με «ακραίους εθνικιστές» εκλέγεται αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Εντι Ράμα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στο Twitter και στο Facebook την εκλογή του στην θέση του αντιπρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Με υπερηφάνεια για την πολιτική μας οικογένεια, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, σας ανακοινώνω την εκλογή μου στην θέση του αντιπρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η εκλογή αυτή  είναι η υψηλότερη διάκριση για όσα έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια μαζί. Σας ευχαριστώ όλους!» γράφει ο Ράμα - σύμφωνα με δημοσίευμα της aftonomi.gr - παραθέτοντας και μια φυτογραφία που “επιβεβαιώνει” την εκλογή του στην θέση αυτή.
Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο Κασκάις, κοντά στη Λισαβόνα, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, την απασχόληση, την αραβική «άνοιξη», την κατάσταση στην Συρία και το  Μάλι.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου φουντώνουν τις φήμες για μια συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα με το ακραίο Εθνικιστικό και Ανθελληνικό κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, το οποίο συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά μέχρι και 15%. Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο έχει θέση στη Σοσιαλιστική Διεθνής ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με τους εθνικιστές! (Μπορεί κανείς στην ελληνική πραγματικότητα να φανταστεί μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Χρυσής Αυγής;) Βέβαια δεν είναι διόλου περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρότινος την Σοσιαλιστική Διεθνής αποτελούσαν και ηγέτες όπως ο Καντάφι και ο Μουμπάρακ.

3 σχόλια:

Να ο ψυχοπαθης (σοσια)ληστης με τη βιλα του στο Ντα'ι'τη και με 5 εκατομηρια δολαρια στην Ελβετια.Αραγε θα δωσει τιποτα για τα φτωχαδακια του κοσμου.

Το ΠΑΣΟΚ δεν συγκρίνεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, είναι ένα, δυο, ίσως και τρία σκαλοπάτια πιο κάτω όσον αφορά το βαθμό της αριστεροσύνης, ας πούμε.. Οι ίδιοι οι αρχηγοί, οι βουλευτές, αλλά οι ψηφοφόροι του Σοσιαλιστικού Κόμματος χαρακτηρίζονται και αποκαλούνται ως αριστεροί, και η ιδεολογία που πλασάρουν επίσης.
Προγενέστερη ονομασία του κόμματος ήταν PKSH (Partia Komuniste e Shqiperise), μετά έγινε PPSH (Partia e Punes se Shqiperise) και όταν πια ανέλαβε ο πονηρός αρχικομουνιστής Ραμίζ Αλία και φοβόταν για το τομάρι του άλλαξε την ονομασία το 1991 και το έκανε Partia Socialiste e Shqiperise (PSSH).
Οι σωστότερη ίσως σύγκριση θα ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ και το ζευγαράκι θα ήταν το ωραιότατο ΣΥΡΙΖΑ –Χρυσή Αυγή.