Μέχρι και τα Αλβανικά ΜΜΕ ειρωνεύονται τον Μπερίσα για τις δηλώσεις του περί "αλβανοφοβίας των γειτόνων" ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Μέχρι και τα Αλβανικά ΜΜΕ ειρωνεύονται τον Μπερίσα για τις δηλώσεις του περί "αλβανοφοβίας των γειτόνων"

Με έκπληξη, αλλά και με ειρωνικό τρόπο σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, τη δήλωση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί "αλβανοφοβίας των γειτόνων" κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

"Ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επικρίνει δριμύτατα την εθνικιστική ρητορική του, ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει την πορεία του", γράφει ειρωνικά η εφημερίδα "Τεμα".
 Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε στον κ. Βεστερβέλε ότι "είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεπεραστούν τα συναισθήματα και τα φαντάσματα της αλβανοφοβίας η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή, αλλά ούτε και το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης".
 Η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και η εκπλήρωση τον κριτηρίων της ΕΕ για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας υπό ένταξη χώρας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού και του κ. Βεστερβέλε, όπως αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο.
 Ο κ. Μπερίσα διαβεβαίωσε τον Γερμανό ΥΠΕΞ για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών τις οποίες εγγυάται το πολύ καλό νομικό πλαίσιο που έχει υιοθετήσει η χώρα. Ο κ. Βεστερβέλε συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι.
 "Η Αλβανία, αν και μια μικρή χώρα έχει παίξει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της ως βασικός παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενισχύοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, την περιφερειακή συνεργασία και θα ενθαρρύνει τους Αλβανούς να στηρίξουν την ανάπτυξη της δημοκρατίας και την οικονομική ευημερία των χωρών όπου ζουν. Όλα αυτά βασίζονται σε μια παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Αλβανοί έχουν προσφέρει τη φιλία και την ειρήνη προς τους γείτονές τους" δήλωσε ο Αλβανός Πρόεδρος. Τέλος, ο κ. Βεστερβέλε συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.

ΑΠΕ