Οι Β/ηπειρώτες και η Ελληνική Πολιτεία γυρνούν την πλάτη στους Ελληνες των αλβανικών κομμάτων που δεν καταδίκασαν τις δηλώσεις Μπερίσα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι Β/ηπειρώτες και η Ελληνική Πολιτεία γυρνούν την πλάτη στους Ελληνες των αλβανικών κομμάτων που δεν καταδίκασαν τις δηλώσεις Μπερίσα

Την πλάτη φαίνεται πως γυρνούν τόσο οι Βορειοηπειρώτες όσο και η Ελληνική Πολιτεία στους Έλληνες βουλευτές των αλβανικών κομμάτων που δεν καταδίκασαν τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Μπερίσα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα του υπουργού Εργασίας κ.Σπύρου Ξέρα για επαφές και συναντήσεις με ψηφοφόρους του. Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ο κ. Ξέρας είχε συνάντηση με τον αλβανό πρόξενο, με μέλη του αλβανικού προξενείου καθώς και με υποστηρικτές του στα Γιάννενα. Τους περισσότερους εκ των οποίων τους έφερε ο ίδιος από την Δερβιτσιάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα  του ξενοδοχείου Olympic και όπως μας πληροφορούν, οι παρευρισκόμενοι μετά βίας έφταναν τους 40, ενώ δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος του ελλαδικού πολιτικού κόσμου. Κατά την παραμονή του στα Γιάννενα ο υπουργός του Μπερίσα εθεάθει να γλεντά σε νυχτερινό κέντρο παρέα με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Tritan Shehu.

Οι επαφές του κ. Ξέρα συνεχίστηκαν το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα όπου η προγραμματισμένες του συναντήσεις κατέληξαν σε φιάσκο αφού κανείς δεν δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί του.

Την ίδια τύχη είχε και ο έτερος Δροπολίτης υπουργός της αλβανικής κυβέρνησης, Βαγγέλης Τάβος, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του LSI, Ilir Meta, επισκέφτηκε το Σάββατο την πόλη του Βόλου όπου και εκεί ήταν μικρή η συμμετοχή του κόσμου ενώ δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος ελληνικού πολιτικού κόμματος.

Φαίνεται πως η κίνηση για συσπείρωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ενόψει των εκλογών, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους αλβανούς οι οποίοι έχουν αμολήσει τους "δούρειους ίππους" τους με σκοπό να προσελκύσουν ψήφους Ελλήνων βορειοηπειρωτών.

Παρ’ όλα αυτά διαπιστώνουμε πως η Ελληνική Πολιτεία πλέον τους αντιμετωπίζει όπως τους αξίζει ενώ οι Βορειοηπειρώτες δεν «τσιμπάνε» πια!