Διαβάστε το ψήφισμα διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών και Ποντίων που κατετέθει στο υπ. Εργασίας ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Διαβάστε το ψήφισμα διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών και Ποντίων που κατετέθει στο υπ. Εργασίας


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου του 2013, Έλληνες από τη Βόρεια Ήπειρο και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης,
ενωμένοι απέναντι στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

για τη διακοπή της χορήγησης του πενιχρού οικονομικού βοηθήματος, ύψους περίπου 300 ευρώ στους ανασφάλιστους, υπερήλικες συμπατριώτες μας.
Η απόφαση αυτή, που τους εξαιρεί από μία παροχή που δικαιούνται όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Έλληνες πολίτες, συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ομογενών, οι οποίοι δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στην Ελλάδα, και οι οποίοι πλήρωσαν πολλαπλά την απόφασή τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα.
Όσα καθορίστηκαν με το νόμο 4093/2012, για εικοσαετή «νόμιμη και μόνιμη» διαμονή στην Ελλάδα, καθώς και το κριτήριο να μη λαμβάνουν σύνταξη από τις χώρες προέλευσής τους, συνιστούν άδικες αποφάσεις. 
Και τούτο διότι, η ίδια η κυβέρνηση γνωρίζει ότι σχεδόν κανείς από τους 
Βορειοηπειρώτες δεν πληροί την πρώτη προϋπόθεση και ελάχιστοι από τους Πόντιους νεοπρόσφυγες, ενώ για τη δεύτερη, οι «συντάξεις», είναι γνωστό ότι φτάνουν στα «αστρονομικά ποσά» των 50 ευρώ (Αλβανία) και των 12 έως 100 ευρώ (χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ). 
Επιπλέον, είναι ολοφάνερο ότι η διακοπή της χορήγησης αυτού του βοηθήματος σε πολίτες που βρίσκονται σε έσχατη ένδεια και ο αποκλεισμός τους από ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη τους (με εξαίρεση το 2013), οδηγεί στην οικονομική, κοινωνική και φυσική τους εξόντωση, καθώς επίσης στο ξεκλήρισμα του Ελληνισμού από τις ιστορικές του εστίες της Β. Ηπείρου . 

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία, την Κυβέρνηση και τα Κόμματα που τη στηρίζουν, καθώς και όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, να αναλογιστούν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την περιστολή των δημοσίων δαπανών. Να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 4093/2012 που συνιστούν, για την περίπτωση των ομογενών εθνικό και κοινωνικό έγκλημα, κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

2 σχόλια:

Αιδώς Αργείοι
Οι συντάξεις ... συντάξεις ε;

Αλλά, όταν έλθει η στιγμή να δείξουν το μεγεθος τους, το πλήθος δηλαδή του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, δεν είναι ντροπή το πληθος των συντάξεων να είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό των ψήφων που λαμβάνουν αθροιστικά τα ελληνιστικά κόμματα της Αλβανίας;

Χώρια που μέσα στις συντάξεις έχουν χωθεί χιλιάδες αλβανών με το προσχημα του βορειοηπειρώτη.

Τι θέλει να πει ο ποιητής με τη φράση «ελληνιστικά !!!! κόμματα»;
Μερικές φορές η υπερβάλλουσα προσπάθεια για βαθυστόχαστο νόημα - (αμπελο) φιλοσόφημα φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα… αποκαλύπτει απροκάλυπτα πόσο ρηχή είναι η σκέψη του δύσμοιρου ποιητή…
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως η απουσία του πλήθους (όπως ξεδιάντροπα τολμάς να το αποκαλέσεις – αλήθεια ποιος σου έδωσε αυτό το δικαίωμα;) από τις ψηφοφορίες (αναδιανομή εξουσίας - θα το έλεγα – για κατ’ ιδίαν οφέλη πολλαπλάσια αυτής της σύνταξης) οφείλεται στον απροκάλυπτο τυχοδιωκτισμό και ιδιοτέλεια των εκπροσώπων του «πλήθους» και όχι στην ιδιοτέλεια του ίδιου του «πλήθους», όπως υπαινίσσεσαι;
Σχετικά με το «χώσιμο» (όπως λες) των Αλβανών στους δικαιούχους ποιός ευθύνεται;
Πάντως όχι το πλήθος (το οποίο βεβαίως δεν είναι άμοιρο ευθυνών για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα ).
Η Ελληνική Πολιτεία δια των εκπροσώπων της «μοίρασε» (με το «αζημίωτο» βεβαίως) Ε.Δ.Τ.Ο. και βάφτισε αρκετούς Αλβανούς Έλληνες.

Ρ.Σ.