Ο δημογέροντας Δερβιτσάνης μιλάει στο «Χωνί» για την διακοπή του επιδόματος του ΟΓΑ: Θα χάσουμε την Βόρειο Ήπειρο! ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο δημογέροντας Δερβιτσάνης μιλάει στο «Χωνί» για την διακοπή του επιδόματος του ΟΓΑ: Θα χάσουμε την Βόρειο Ήπειρο!


Σημείωση ιστοσελίδας Βορειοηπειρωτικά: 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Χωνί" φέρει τον λανθασμένο τίτλο "Ο «Αβραμό» στέλνει τη Βόρεια Ήπειρο στην αγκαλιά της Αλβανίας" (ενώ υπάρχει και λεζάντα Ντροπή! Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκοψε τη σύνταξη των 350 ευρώ από τους Βορειοηπειρώτες. Τρίβουν τα χέρια τους οι Αλβανοί και ετοιμάζονται να αγοράσουν τις περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί). Πιθανώς αυτό να συνέβη λόγω άγνοιας του δημοσιογράφου. Το επίδομα του ΟΓΑ διεκόπη από το υπουργείο Εργασίας το οποίο είναι αρμόδιο και όχι από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον κ. Αβραμόπουλο.


Διαβάστε το υπόλοιπο δημοσίευμα, με την μαρτυρία του δημογέροντα Δερβιτσάνης Φώτου Γκούτζου:

Ο δήμαρχος Δερβιτσάνης (δήμος της Β. Ηπείρου με 3.500 κατοίκους) Φώτος Γκούτζος μιλάει στο ΧΩΝΙ για τις πληγές που ανοίγει η απόφαση αυτή στον τόπο του και εξηγεί πώς θα κερδίσουν από αυτήν οι Αλβανοί. Παράλληλα, αναφέρεται και στα άλλα δυο «καυτά» προβλήματα που ταλαιπω­ρούν τους συμπολίτες του, της ιθαγέ­νειας και των βιβλιαρίων ασθενείας...
Αρχικά, ο Φώτης Γκούτζος μίλησε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συντάξεις που λαμβάνουν οι Βορειοηπειρώτες από το ελληνικό κρά­τος: «Κάθε γέροντας λάμβανε σύνταξη ύψους 345 ευρώ. Πριν από ένα χρόνο, η Ελλάδα αποφάσισε πως σύνταξη θα δικαιούται μόνο ένας γέροντας ανά σπίτι, ενώ πριν από λίγο καιρό μας έ­στειλαν έγγραφο με το οποίο τις κόβουν τελείως. Αυτά τα χρήματα ήταν σημαντική βοήθεια. Με αυτά είχαμε τη δυ­νατότητα να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Το κόψιμο της σύνταξης είναι πολύ μεγά­λη αδικία».

«Είχα εργαστεί στο Δημόσιο της Αλ­βανίας για τριάντα επτά έτη. Παίρνω σύνταξη ενενήντα ευρώ και ως δήμαρ­χος σαράντα ευρώ (σ.σ. οι συντάξεις στην Αλβανία σπάνια ξεπερνούν τα 60 ευρώ). Με αυτά τα χρήματα ζω», τόνι­σε στη συνέχεια ο κ. Γκούτζος. για να συμπληρώσει: «Δεν βλέπω τα χρήματα που παίρνουμε από την Ελλάδα μόνο από οικονομική σκοπιά, αλλά και από εθνική. Με αυτά τα χρήματα διορθώθηκαν οι ζωές οι δικές μας, των παι­διών και των εγγονιών μας. Διορθώ­θηκαν τα σπίτια μας και πλέον μπορούν τα παιδιά μας όταν το θελήσουν να ε­πιστρέψουν εδώ».

Ποια είναι όμως η άποψη του Φώ­το Γκούτζου για την απόφαση που στερεί τη σύνταξη από τους Βορειοη­πειρώτες; «Εγώ αυτά τα πράγματα τα βλέπω άδικα... Δε ζω στην Αλβανία, αλλά στα πάτρια εδάφη. Ζω στη Βόρειο Ήπειρο. Είμαι Βορειοηπειρώτης Έλληνας πραγματικός. Μου λένε μετά πως δεν πρέπει να παίρνω σύνταξη από άλλο κράτος. Αυτή η σύνταξη ήταν α­ποτέλεσμα κόπου. Είχα εργαστεί, είχα δουλέψει, είχα ιδρώσει... Είχα πληρώ­σει για να πάρω αυτή τη σύνταξη. Γνω­ρίζω τι περνάει η πατρίδα μου, η Ελ­λάδα, οικονομικά. Ναι, έκοψαν την πρώτη σύνταξη. Καλά έκαναν, εφόσον η πατρίδα περνάει δύσκολα. Από εκεί και πέρα όμως, τι μπορούμε να προ­σφέρουμε περισσότερο;».

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
Η απόφαση για το κόψιμο των συ­ντάξεων που δίνονται στους Βορειοηπειρώτες ανακοινώθηκε πρόσφατα και έχει αναδρομική ισχύ. Έτσι, λοι­πόν, οι γέροντες θα πρέπει να ε­πιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν τον Ιανουάριο. Και οι Αλβανοί τρίβουν τα χέρια τους.

Ο δήμαρχος Δερβιτσάνης αναφέρει: «Η καταβολή των συντάξεων θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα είναι καλό για την Ελλάδα. Αν η καταβολή των συντάξεων σταματήσει, τότε σε 5-10 χρόνια θα έ­χουμε χάσει τη Β. Ήπειρο. Πώς θα γίνει αυτό; Θα την αγοράσουν οι Αλβανοί. Έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να το κάνουν. Τους συμφέρει τους Αλβανούς αυτή η κατάσταση. Θέλουν να εξαθλιωθούμε για να πουλήσουμε τα σπίτια μας και να φύγουμε».

Ο κ. Φ. Γκούτζος μίλησε για τη συ­νάντηση που είχε με τον υφυπουργό. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τις διαβε­βαιώσεις που πήρε πριν λάβει το μοιραίο... χαρτί: «Είχαμε μιλήσει με τον υ­φυπουργό Εξωτερικών, τον κ. Τσιάρα. Όλοι μας έλεγαν πως έχουμε δίκιο και πως θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην κοπούν οι συντάξεις. Μετά πήραμε στα χέρια μας τα έγγραφα. Παρακαλού­με τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τους βουλευτές και το κοινοβούλιο να σκεφτούν πιο λογικά».

Ιθαγένεια και βιβλιάρια ασθενείας
Πέρα από το θέμα των συντάξεων οι Βορειοηπειρώτες ταλαιπωρού­νται και από άλλα δυο προβλήμα­τα Το πρώτο αφορά στην απόκτη­ση της ελληνικής ιθαγένειας και το δεύτερο στην ανανέωση των βι­βλιαρίων ασθενείας. «Ο Χότζα 50 χρόνια δεν μας στέρησε την εθνικότητά. Τώρα, κάνουμε τα χαρτιά μας στην Ελλάδα και πρέπει να περιμένουμε έξι με επτά χρό­νια για να την πάρουμε. Αν την πάρουμε, γιατί πολλές φορές τα χαρτιά χάνονται και μετά πρέπει να ξεκινάμε τη διαδικασία από την αρχή. Η ταυτότητά μου εμένα λέει πως είμαι Έλληνας. Γιατί λοιπόν στην πατρίδα με ταλαιπωρούν, Δε με θέλουν; Δε με αναγνωρίζουν που είμαι Έλληνας; Γιατί το κά­νουν αυτό;» σχολίασε για το θέμα της Ιθαγένειας ο κ. Γκούτζος για να αναφερθεί και στα βιβλιάρια ασθενείας: «Το τρίτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό με τα βιβλιάρια ασθενείας μας. Δεν γνωρίζουμε αν θα ανανεωθούν μετά τις 31/12/2013 κάτι που για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Παίρνουμε τα φάρμακά μας έτσι και ζούμε. Αν δεν ανανεωθεί το βιβλιάριο, τότε θα πεθάνουμε από αρρώστιες και ανέχεια».

1 σχόλια:

Ο Αβραμο και οι υπολοιποι παρεα του ειναι υπαληλοι των διεθνων κυκλωματων τοκογλυφιας και μαφιας οπου τωρα στην κριση βγαζουν το πραγματικο τους πρωσοπω κριμα που τους ψηφισατε.