Μπερίσα: Οι Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε πέντε κράτη ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Μπερίσα: Οι Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε πέντε κράτη


Νέο αλυτρωτικό παραλήρημα Μπερίσα
Επιβεβαιώνεται ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις του τον περασμένο Νοέμβρη

Επανήλθε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σ. Μπερίσα, στις επικίνδυνες δηλώσεις αλυτρωτισμού, αυτή τη φορά από το Μόναχο της Γερμανίας και τη 49η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια. Μιλώντας τη δεύτερη μέρα για την «Ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο», ο Αλβανός πρωθυπουργός επανέλαβε το πνεύμα της δήλωσης που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία του κράτους της Αλβανίας, όταν είχε μιλήσει για «εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών, από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».
Στην ομιλία του στο Μόναχο είπε: «Αν κοιτάξετε το χάρτη της Ευρώπης δεν υπάρχει άλλη χώρα να περιβάλλεται από τη θάλασσα και από άλλες πέντε χώρες, όπως είναι η Αλβανία, όπου οι σημερινοί Αλβανοί έχουν χωρισθεί σε πέντε κράτη (σ.σ. Σερβία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο, Ελλάδα). Πιστεύω ότι μέσα από τη διαδικασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτό το θέμα είναι ασήμαντο, ωστόσο είναι επικίνδυνο με την ιδέα ότι οι Αλβανοί παραμορφώνονται σε πέντε έθνη, σε πέντε διαφορετικές χώρες μεταξύ τους. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει και να προκαλέσει αντιδράσεις.
(...) Η κατάσταση είναι λεπτή στην περιοχή εξαιτίας των Αλβανών. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πέντε διαφορετικά κράτη. Είναι ένα έθνος που χωρίζεται σε πέντε κράτη, ένα έθνος που θέλει να κοιτάξει προς ένα κοινό μέλλον, ωστόσο μας εμποδίζει η αλβανοφοβία, η οποία είναι υπαρκτή (...) Ως εκ τούτου, επιμένω σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών και την απόρριψη κάθε ιδέας ότι όσο οι Αλβανοί ζουν σε 5 κράτη θα πρέπει να μετατραπούν σε 5 έθνη, διότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από τους Αλβανούς. Αυτό θα έχει ως εναλλακτική λύση την εθνική επανένωσή τους».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι Αλβανοί θα απορρίψουν οποιεσδήποτε ιδέες που προέρχονται από αυτές τις πέντε χώρες. Είναι φανερή η προσπάθεια του Σ. Μπερίσα να δημιουργήσει ζήτημα μειονότητας, ακόμα και αλλαγής των συνόρων, οξύνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των γενικότερων ανακατατάξεων που προωθούν οι ιμπεριαλιστές..
rizospastis.gr

2 σχόλια:

den boro na katalavo giati to lete paralirima afu ine alithia...ke sta skopia ke stin servia k sto mavrovunio zun alvani den ine psema!!!

Στην Ελλαδα ρε κατσαπλια αρχοντοχωριατη μονοι τους ηρθαν χωρις να τους καλεσει κανεις οι αλβανοι περνωτας τα βουνα και πηδωντας μαντρες απο τη δεκαετια του 90 που τους ετρωγες τα λεφτα ποτε δεν υπηρχε και πουθενα εθνικη αλβανικη μειονοτητα πλην των ρουφιανοτσαμηδων που πηραν δρομο.Οι δικοι σου στη χωρα μου ειναι λαθρομεταναστες οπως οι πακιστανοι ,οι ινδοι,οι ουκρανοι,οι γεωργιανοι και αλλοι που παρανομως νομιμοποιηθηκαν και ελληνοποιηθηκαν.