Επίσημο το διαζύγιο Ντούλε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα;;; ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Επίσημο το διαζύγιο Ντούλε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα;;;

Ο Ντούλες επιβεβαιώνει την απομάκρυνση από τη συμμαχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος: Έχουμε διαφορετικές στάσεις

Το Κόμμα Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δεν θα είναι μέρος του συνασπισμού της αριστεράς στις εκλογές του Ιουνίου του 23.
Το γεγονός αυτό επισημοποιήθηκε χθες από τον Βαγγέλη Ντούλε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο Klan Tv.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είπε ότι πρόκειται να δημιουργήσει ένα συνασπισμό χωριστά με δύο ή τρία άλλα κόμματα, των οποίων τα ονόματα δεν έκανε γνωστά.

Όσον αφορά την αποχώρηση από το συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Ντούλες λέει ότι με αυτή την πολιτική δύναμη είχαν πολύ διαφορετικές στάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα. Αρνούμενος να αποκαλέσει τον εαυτό του σύμμαχο του ΣΚ αλλά απλά μια αντιπολίτευση, ο Ντούλες έκανε κριτική για τον τρόπο που το Σοσιαλιστικό Κόμμα οδήγησε την αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια.

"Σε ορισμένα σημεία, συχνά ασήμαντα είχαμε διαφορετικές απόψεις με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ακόμη και για το τρόπο άσκησης της αντιπολίτευσης, θέλαμε μια πιο συνεκτική αντιπολίτευση, με ένα στρατηγικό όραμα και συνεκτικές και αποτελεσματικές τακτικές. Πράγμα που έχει λείψει. Άνηκε σε αυτήν να προσανατολίσει την δραστηριότητα της αντιπολίτευσης προς άλλες κατευθύνσεις, οι οποίες θα έθεταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση ό, τι είναι σήμερα », λέει ο Ντούλες.

Ο τρόπος που το ΣΚ έχει ασκήσει αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είχε κόστος για τα σύμμαχα κόμματα, αλλά και κόστος για τη χώρα εκφράστηκε ο Ντούλες. "Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατά τη διάρκεια της τετραετίας, δεν έδωσε πολλές πολιτικές μάχες και πολλές άλλες μάχες τις έδωσε μόνο εν μέρει, και αυτοί σίγουρα έχουν δώσει τα αποτελέσματά τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα οποία έχουν χρεωθεί στα αντίστοιχα κομματικά μέρη. Αλλά τι είναι πιο σημαντικό, χρεώνονται τις πολιτικές εξελίξεις,", δήλωσε ο Ντούλες χθες στη συνέντευξη για τo KLAN TV.

από: himara.gr/blog