Εμμένει στην διακοπή των λεωφορειογραμμών που συνδέουν την Βόρεια Ήπειρο με την Αθήνα ο Γ.Γραμματέας Μεταφορών ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Εμμένει στην διακοπή των λεωφορειογραμμών που συνδέουν την Βόρεια Ήπειρο με την Αθήνα ο Γ.Γραμματέας Μεταφορών

Στην εφαρμογή της απαράδεκτης πρότασης για την τροποποίηση του νόμου 40/70 που θάβει τις απευθείας λεωφορειακές συνδέσεις Αθηνών - Αργυροκάστρου, Αθηνών - Αγίων Σαράντα και Αθηνών - Χιμάρας και τα αντίστροφα, επιμένει ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες της aftonomi.gr ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, βρίσκεται στα Τίρανα προκειμένου να επιλυθεί  προσωπικά του θέματος. Μάλιστα ήδη συναντήθηκε με τον Υπουργό Δημοσίων Έργων και Μεταφορών της Αλβανίας κ. Sokol Olldashi,  εμμένοντας στην προκλητική του πρόταση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αλβανικό υπουργείο Μεταφορών, εμφανίζεται να διατηρεί ενστάσεις για την επιχειρούμενη τροποποίηση του νόμου, που αφήνει ακάλυπτη την νοτιοανατολική και νοτιοδυτική Αλβανία, δηλαδή την Βόρειο Ήπειρο. Επίσης επικαλείται τη ζημιά που υφίστανται οι επιχειρηματίες, που ήδη πραγματοποιούν δρομολόγια και όλοι τους είναι Βορειοηπειρώτες, που ήδη προχώρησαν σε μεγάλες επενδύσεις, με βάση το νόμο Βορίδη.
Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών,  αναμένεται να συναντηθεί επίσης και με τον υφυπουργό Μεταφορών της Αλβανίας Ylli Manjani.

από: aftonomi.gr