Εκλογές Ιουνίου: Μονόδρομος η από κοινού κάθοδος των δυνάμεων της ΕΕΜειονότητας ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Εκλογές Ιουνίου: Μονόδρομος η από κοινού κάθοδος των δυνάμεων της ΕΕΜειονότητας

Καθότι σχεδόν μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο ώστε οι διάφοροι παράγοντες που εκπροσωπούν ή ασχολούνται με τα κοινά της ΕΕΜειονότητας να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ως προς τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση. Και αναμφίβολα το θέμα ουσίας και που κυριαρχεί τις συζητήσεις όλων, στο χώρο της ΕΕΜ αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, είναι το θέμα του τρόπου καθόδου των βορειοηπειρωτικών δυνάμεων στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.
Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να εκφράσουμε ξεκάθαρα την άποψη του ιστολογίου μας, καθώς παρακολουθούμε από κοντά εδώ και τέσσερα χρόνια αφότου ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια τα τεκταινόμενα στον βορειοηπειρωτικό και ευρύτερα αλβανικό χώρο. Πέραν κάθε αμφιβολίας επιβάλλεται η από κοινού κάθοδος όλων εκείνων των βορειοηπειρωτικών δυνάμεων που δεν έχουν εμπλακεί άμεσα  με τα δυο μεγάλα αλβανικά κόμματα, το Δ.Κ. του Σαλί Μπερίσα και το Σ.Κ. του Έντι Ράμα.
Το ιστολόγιό μας όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει ανεπιφύλακτα την προσπάθεια της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, διότι πίστευε και πιστεύει πως είναι οι δυο μοναδικοί φορείς που μπορούν να στηρίξουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της ΕΕΜ και του Ελληνισμού. Ασφαλώς  στο όνομα αυτής της πεποίθησης έχουμε παραβλέψει και έχουμε σιωπήσει για λάθη ήσσονος σημασίας, για να μην κάνουμε ζημιά και να τροφοδοτήσουμε τους ουκ ολίγους αντιπάλους και εχθρούς της Ομόνοιας.
Παράλληλα έχουμε στιγματίσει ως διασπαστική κίνηση και ως υποκινούμενη την ίδρυση ενός άλλου φορέα, όπως ήταν αυτή του αποκαλούμενου ελληνικού κόμματος ΜΕΓΚΑ. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε κάτι από τα όσα έχουμε γράψει πριν από χρόνια, χωρίς ωστόσο να τους βάλουμε όλους σε «ένα σακί». Ορισμένοι συμμετέχουν , είτε επειδή διαφώνησαν ή δυσαρεστήθηκαν από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, ωστόσο καλοί πατριώτες και που πονάνε αυτόν τον τόπο. Υπήρχαν κι άλλοι, αναμφίβολα, που εξυπηρέτησαν ηθελημένα ή άθελα  την πολιτική διάσπασης της ΕΕΜειονότητας που ακολούθησε ο Σαλί Μπερίσα μετά τις εκλογές του 2009.
Μετά  από τέσσερα χρόνια και με τα όσα συνέβηκαν αυτό το διάστημα, με την επικίνδυνη και άνευ προηγουμένου άνοδο του ανθελληνισμού στην Αλβανία, με την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού, η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι μία: να παραμερίσουμε τις μικροδιαφορές και τα μικροσυμφέροντα και να προβάλλουμε το κοινό συμφέρον της δικής μας κοινότητας. Μια πιο ισχυρή παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή  σημαίνει καλύτερες μέρες και πιο ασφαλείς . Η κοινή πορεία παραμένει μονόδρομος…

από: www.deropoli.com