ΣΦΕΒΑ: Αλβανικό Παραλήρημα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΣΦΕΒΑ: Αλβανικό Παραλήρημα

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις στην Αυλώνα στις 28-11-2012, κατά τον εορτασμό των εκατό χρόνων της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, ο Σαλί Μπερίσα ξαναχτύπησε! Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στο διαδίκτυο μιλώντας στο Μόναχο με θέμα «Ασφάλεια και σταθερότητα στη Νοτιανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο» αναφέρθηκε σε αλβανοφοβία που απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και για τους χωρισμένους σε  5 κράτη -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- Αλβανούς οι οποίοι πρέπει να ενωθούν.
 Ο αλυτρωτισμός συνιστά πλέον βασικό εργαλείο της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτή είναι η πολιτική που απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή, αναφορικά δε με την Ελλάδα, απειλεί με εθνική συρρίκνωση τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
 Ο κύριος Μπερίσα βαδίζει σε ολισθηρό δρόμο, του οποίου η ανάσχεση είναι επιβεβλημένη με όλα τα νόμιμα μέσα που παρέχονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο.
 Επιπρόσθετα συνιστούμε στον κύριο Μπερίσα να ακολουθήσει ειδική «θεραπευτική αγωγή» για το διαφαινόμενο «οφθαλμολογικό» του πρόβλημα. Παγίως βλέπει το χάρτη ανάποδα! Καθό μέρος αφορά στη χώρα μας, δε φθάνει η Αλβανία στη Πρέβεζα.
Η Ελλάδα φθάνει μέχρι την Κορυτσά !
ΚΔΣ ΣΦΕΒΑ
Αθήνα, 4-2-2013