Ιερά εκκλησιαστικά αντικείμενα στα χέρια της συνοριακής αστυνομίας Κακαβιάς (Φωτογραφίες) ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Ιερά εκκλησιαστικά αντικείμενα στα χέρια της συνοριακής αστυνομίας Κακαβιάς (Φωτογραφίες)

όπως δημοσιεύει το himara.gr/blog

Στα σίδερα ο ιερόσυλος Αλβανός υπήκοος από τα Τίρανα

H συνοριακή αστυνομία Κακαβιάς κατέσχεσε από Αλβανό υπήκοο ποσότητα ιερών αντικείμενων και έργων τέχνης, κυρίως εκκλησιαστικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τα ιερά αντικείμενα βρέθηκαν στην τσάντα ενός επιβάτη που προσπάθησε να τα μεταφέρει παράνομα στο ελληνικό κράτος. Ανάμεσα στην λεία του ιερόσυλου περιλαμβάνονται τμήματα του τέμπλου και του Επιτάφιου, ένας σταυρός, πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια κλπ..

"Η συνοριακή αστυνομία έχει συλλάβει τους κατόχους και ενημέρωσε την ερευνητική ομάδα, η οποία έφτασε αμέσως στη σκηνή με τους ειδικούς του τμήματος παράνομης διακίνησης του αστυνομικού τμήματος Αργυρόκαστρου, οι οποίοι εργάζονται για την πλήρη επίλυση της υπόθεσης, την προέλευση των έργων αυτών, καθώς και άλλων μελών που συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο ", ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα κλεμμένα έργα είναι από διάφορες εκκλησίες. Το άτομο που μετέφερε τα κλοπιμαία γνωστοποιείται από την αστυνομία ότι είναι από τα Τίρανα αλλά η ταυτότητα του δεν θα αποκαλυφθεί για λόγους έρευνας.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα πιστεύεται ότι είναι μέρος των συλλογών των βυζαντινών εκκλησιών της Βορείου Ηπείρου οι οποίες έχουν γίνει συχνά θύματα πλιατσικολόγων ιερόσυλων.