Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει το Ελληνικό Σχολείο της Χειμάρρας ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει το Ελληνικό Σχολείο της Χειμάρρας

Σε μια κίνηση ανθρωπισμού, αλληλεγγύης αλλά και ενισχύσεως της Ελληνικής Παιδείας στη Χειμάρρα προέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά τον περασμένο μήνα.

Σε απάντηση σχετικής επιστολής από τον σύλλογο Χειμαρριωτών στην Αθήνα, η οποία αναδείκνυε το μέγιστο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Σχολείο στη Χειμάρρα, ο Δ.Σ Α ανταποκρινόμενος άμεσα έστειλε ως οικονομική βοήθεια στο Δ/ντη του Ελληνικού Σχολείου «Όμηρος» το ποσό των 1500 ευρώ.
Μετά από πολλούς κόπους και θυσίες το 2005 ξαναλειτούργησε στη Χειμάρρα το Ελληνικό σχολείο, η λειτουργία του δε ήταν όνειρο πολλών γενεών.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο του Ελληνισμού της Χείμαρρας, την αξιοπρέπεια του έθνους και την δίψα των παιδιών για μάθηση προέβη σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης.
Τις θερμές ευχαριστίες του για την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Σχολείου εξέφρασε ο Δ/ντης του σχολειού κ. Νικόλαος Μπρίγκος, ο οποίος επισκέφτηκε τον ΔΣΑ. και συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΣΑ. κ. X. Ναούμη, ο οποίος υποσχέθηκε να συνεχιστεί η βοήθεια προς το Ελληνικό σχολείο «Όμηρος» ενώ παράλληλα φρόνησε εντός ολίγων ημερών να αποσταλεί στο σχολείο και γραφική ύλη.