Επικρίσεις και από φιλο-αλβανό γερουσιαστή δέχθηκε η Αλβανία για την εθνικιστική ρητορική των πολιτικών της ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Επικρίσεις και από φιλο-αλβανό γερουσιαστή δέχθηκε η Αλβανία για την εθνικιστική ρητορική των πολιτικών της


«Το Κόσοβο είναι Κόσοβο και η Αλβανία είναι Αλβανία και δεν μπορούν να ενωθούν», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής απο τη Νέα Υόρκη Έλιοτ Ένγκελ σε συνέντευξη του στη «Φωνή της Αμερικής».
Ο κ. Ένγκελ, ένας από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, επέκρινε σκληρά τις συμπεριφορές των Αλβανών πολιτικών στην Αλβανία και το Κόσοβο για την εθνικιστική ρητορική τους.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι πριν από δύο ημέρες στη Βουλή για την πιθανότητα ενοποίησης της Αλβανίας και του Κοσόβου, ο κ. Ένγκελ είπε ότι αυτές είναι απαράδεκτες δηλώσεις
«Ανησυχώ επειδή έχουμε κάνει πολλά για να είναι το Κόσοβο ανεξάρτητο. Τα σχόλια περί μεγάλης Αλβανίας δεν είναι χρήσιμα. Συζήτησα με τον κ. Θάτσι και θα το συζητήσουμε και πάλι. Όμως αυτός μου μίλησε με νευρικότητα. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε το Βελιγράδι να καταργήσει της παράλληλες δομές από το βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα, και δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη ευκαιρία» κατέληξε ο αμερικανός γερουσιαστής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ