«Πόρτα» Αβραμόπουλου σε Μπερίσα για τις αλυτρωτικές δηλώσεις στο Μόναχο! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

«Πόρτα» Αβραμόπουλου σε Μπερίσα για τις αλυτρωτικές δηλώσεις στο Μόναχο!


Φαίνεται πως o Μπερίσα αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη και την στήριξη των συμμάχων σου όταν τους προκαλείς με αλυτρωτικές δηλώσεις. 
Στην ετήσια διάσκεψη για την Ασφάλεια (MSC) που έγινε στο Μόναχο συμμετείχαν τόσο η Αλβανία μέσω του πρωθυπουργού της Σαλί Μπερίσα όσο και η Ελλάδα μέσω του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. 
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κ.Elmar Mammadyarov. Κατά τη συζήτηση τους, οι δυο υπουργοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Transadriatic Pipeline (TAP). Παράλληλα συμφώνησαν η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας για τον αγωγό Transadriatic Pipeline (TAP) να γίνει στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, κατ’ ιδίαν επαφές με τον κ. Αβραμόπουλο επεδίωξε να έχει και ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε τελικώς αφού ο υπουργός άκουσε τις επισημάνσεις των διπλωματών ότι δεν συνέτρεχε λόγος εφ’ όσον τα Τίρανα συνεχίζουν να προκαλούν την Αθήνα με αλυτρωτικές θέσεις και συντηρούν υποδόρια ένταση.
Η διάσκεψη πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές φόρουμ για θέματα παγκόσμιας ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα έχει το χαρακτήρα άτυπης γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών μελών του διεθνή οργανισμού.

από: aftonomi.gr