Συνάντηση Πύρρου Δήμα με τον υπουργό Εργασίας για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ προς τους Βορειοηπειρώτες ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Πύρρου Δήμα με τον υπουργό Εργασίας για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ προς τους Βορειοηπειρώτες

- Πρωτοβουλία Πύρρου Δήμα για εκπόνηση και σύνταξη σχετικής νομοθετικής πρότασης σε συνεργασία με τους εκπρόσωπους των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων.

- Ο Υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης και προέτρεψε τον βουλευτή στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης, η οποία μετά και από συνεννόηση με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, θα κατατεθεί από κοινού στον Υπουργό Οικονομικών.  

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, συναντήθηκε με τον Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση - μετά την κατάθεση Ερώτησής του- και συζήτησε το φλέγον θέμα της συνταξιοδότησης των ηλικιωμένων Βορειοηπειρωτών από τον ΟΓΑ. Ο βουλευτής ανέλυσε στον Υπουργό τη δυσμενή για τους Βορειοηπειρώτες κατάσταση όσον αφορά στην κοινωνική τους ασφάλιση. Η σύνταξη του ΟΓΑ αποτελεί για πολλές οικογένειες Βορειοηπειρωτών σημαντικό βοήθημα για να ανταπεξέλθουν στα ιδιαίτερα βαριά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συμβάλλει επίσης στην τόνωση της παρουσίας του ελληνικού στοιχείου στη Βόρεια Ήπειρο. Εντούτοις οι - νέες και παλιές-  απαιτούμενες προϋποθέσεις της εν λόγω σύνταξης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την απονομή της στους δικαιούχους  Βορειοηπειρώτες.
Ο βορειοηπειρώτης βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό νομοθετική ρύθμιση του θέματος, εξαιρετικού χαρακτήρα και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, που θα ενισχύσει σημαντικά την Ελληνική Μειονότητα. Ο Υπουργός συμφώνησε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης και προέτρεψε τον βουλευτή στην κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης, η οποία μετά και από συνεννόηση με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, θα κατατεθεί από κοινού στον Υπουργό Οικονομικών.  
Ο Πύρρος Δήμας ανέλαβε την πρωτοβουλία εκπόνησης και σύνταξης της σχετικής νομοθετικής πρότασης σε συνεργασία με τους εκπρόσωπους των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων, τους οποίους και θα συγκαλέσει σε κοινή συνεδρίαση για το θέμα αυτό.

από: aftonomi.gr